Ki van marva a torkom és az ízlelőbimbóim 2 hónapja. Ugye nem kell nagyon félnem?

Kedves Doktor úr! Egy olyan problémával fordulok önhöz, mely már 2 hónapja nehezíti a életemet.a 4 hónapja szültem meg a kislányomat és szülés után 1 hónappal nagyon durva gyomorsavam lett.Állandóan kihánytam a savat az előtte megevett étellel együtt. A rennie nem használt ezért emozult kaptam rá.2 hét elteltével el is múlt.Ezután rá pár napra az ízlelőbimbóim megduzzadtak és a garatomon kisebb hólyagok alakultak ki. Többféle diagnózist kaptam rá.Volt elhúzódó vírustól kezdve szájpenész vagy candidáig minden féle ötlet, (ezekre kaptam antibiotikumot, ill. doritricint) majd amikor elmentem másodszorra a fogorvoshoz azt mondta, hogy valószínű a sav okozta kimarás a nyelven és a garaton. Most gasztroenterológiára kell mennem, hogy megnézzék a gyomorsavamat. A nyelvemen és a garatomon azóta is csípnek a hólyagjaim és a nyirokcsomóim enyhén fájnak és arcomban lévő nyirokcsomó vagy mirigy (? ) is fáj tapintásra.Nincsenek nyelési nehézségeim se semmi más problémám ezeken felül. A kérdéseim a következők lennének: 1.Nagyon kéne aggódnom, hogy valami komolyabb betegség? (Van bennem némi félelem a "betegség" időtartama miatt) 2. Mit tegyek hogy csak egy minimálisan is csökkenteni tudjam?

Dr. Plósz János válasza torokégés témában

Elég nehéz megfelelően válaszolnom: Nem derült ki számomra, hogy most szedi-e az Emozult? Ha igen, a sav, mint oki tényező nem igazán játszhat szerepet a panasz kiváltásában, azonban akár a gyógyszer mellékhatása is lehet a panasz (ez esetben más savcsökkentő szedését érdemes megpróbálni) .

Ha jelenleg nem használ savcsökkentő gyógyszert, érdemes lehet 1-2 hónapos kúrát megpróbálni, ha segítene, akkor a panasz refluxos eredete megerősítést nyerhet. Addig is Corsodyl használatát érdemes megpróbálni.

Kérdés: 2018. szeptember 13., 22:21; Megválaszolva: 2018. szeptember 14., 13:01
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Megoldások csendes refluxra.
Tisztelt doktor úr, 45 éves vagyok, 25 éve szenvedek a csendes reflux tüneteitől. -Reflux tünetek, melyek nálam nem jelentkeznek: felső hasi...
Gyomortükrözés
Tisztelt Dr Úr! Nemrégiben voltam gyomortükrözésen , nen igazán kaptam magyarázatot hogy az alábbiak mit jelentenek pontosan ezt szeretném...
Hasi ultrahang lelet
Tisztelt Doktor! Hasi Uh vizsgálaton voltam 2021 nyarán, amit 2023 januárjában újra megismételtem. Változás nem történt pozitív és negatív...
Reflux és bordaív mögötti fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 2021. Januárjában nagyon felerősödtek a refluxos tüneteim. Akkor kezdődő nyelőcsőfekélyt, epés refluxot, rekeszsérvet...
Reflux gyógyszeres kezelése
Tisztelt Doktor úr, kérdéseim orvosilag diagnosztizált, több éve fennálló, nyákos felköhögéssel, torokkaparással, torokégéssel...