LERD?!

Kedves Doktor úr! 29 éves, rendszeresen mozgó, egészségesen étkező (DASH diéta) , káros szenvedélyektől mentes nő vagyok. Március végén laborleletek alapján omacor3+ aktiferrin tablettát kaptam a háziorvostól, valamint a vérnyomás ingadozásaimra azt a tanácsot, hogy egyek fokhagymát, ha nem akarok gyógyszert szedni.Ekkor kezdődtek a panaszaim;nyugalomban is meglévő nehézlégzés(megrövidült, kapkodó belégzési) , epegörcs, forró mellkasi fájdalom, jobb bordaív alá kisugárzó fájdalom.Olyan rosszul voltam, hogy alig keltem ki az ágyból. A háziorvos kinevetett, kérésre nézett hasi betap+ UH/szív UH-t, meghallgatta a tüdőmet, de minden rendben volt.Később több emésztőszervi panaszom is volt; puffadás, kemény has, feszülő belek, gyors teltségérzet, székrekedés, evészavar/étvágytalanság, étkezést követő köhécselés.Júniusig többször jártam nála, kicsikartam egy-két beutalót (rtg/allergológia= mind negatív) . Panaszaim továbbra is fennálltak és stresszeltek;sőt egyéb felsőléguti tünetek is megjelentek- orrdugulás, garatcsorgás, nyák, térképnyelv, torokszárazság, rekedtség, alvászavar, émelygés, olyan hűvös savas érzés a torkomban/légcsövemben, mint mikor mentolos cukrot szopogatunk.Újra visszamentem nagy bánatára, és p** krkat (20mg*1/este) írt fel.1hétig szedtem, majd minden ételre/összetevőre allergiás lettem, annyira, hogy az SBO-n kötöttem ki, ahol javasolták, hogy ne szedjem. Megint visszamentem hozzá, hitetlenkedve quamatel 40mg*2-t írt.Szedem, de nem érzek változást- nem köti le eléggé a savam.Gasztroentre privát alapon megyek, mert Ő fölöslegesnek tartja- nekem meg nem mindegy, hogy milyen kárt okoz a sav! Sőt, a major tünetek hiánya mellett szerintem ez lehet valami egyéb tipusú GERD is, amit meg nem biztos hogy ugyanúgy kell kezelni, mint a simát".Ebben szeretnék Öntől tanácsot kérni;ha minden reflux diétás/alvásos/mozgásos/relaxálós szabályt betartok, a 3 hónapja tartó kezeletlen panaszoknál, mennyi esélyem lesz a gyógyulásra+legutiszövődmények elkerülésére (pl.asztma;még nem sípolok, de fulladok? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza GERD témában

A reflux-betegség hosszas (évek) fennállás alatt okoz szövődményeket, pár hónap alatt nem várható. Ha tényleg savas reflux áll a panaszok hátterében, dupla dózisú protonpumpa-gátló terápia javasolt, legalább 3 hónapig (ha a pantoprazoltól mellékhatások voltak, akkor más ilyen jellegű szer használata) . E mellett megpróbálható prokinetikumok szedése (Cerucal vagy Domperidon) .

Kérdés: 2017. június 25., 03:58; Megválaszolva: 2017. június 28., 09:37
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Gyomorpanaszok
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő lenne: Egy hete kb folyamatosan savasságot érzek a gyomromban, a gyomorszájnál. Olyan érzés, mintha...
Barrett-foltok és reflux
Tisztelt Cím! Nemrégiben voltam gyomortükrözésen, de a vizsgálatot végző orvostól nem kaptam megfelelő információt. A leleten az alábbi szöveg...
gyomorégés: megszűntethető?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! a 17 éves fiamról van szó aki 179 cm magas és 85 kg nem vékony alkat, nagyon sokat ég a gyomra, a nyelőcsövébe érzi az égést...
Reflux+vese
Tisztelt Doktor Úr! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával amit gasztroszkópia valamint kontrasztanyagos mellkas CT állapított meg. kb 2 éve...
Változatos problémák
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Segítségét szeretném kérni az alábbi panaszaimmal kapcsolatosan. 25 éves vagyok és elég szerteágazó tüneteket...