erős hátba sugárzó gyomorfájdalom

Tisztelt Doktor Úr! 3, 5 éve ERCP után, laporoszkópos műtét keretében eltávolították az epémet, epevezeték kövesség miatt, ami kétszer hasnyálmirigy gyulladást is okozott a műtét előtt. Azóta 3 évig újra semmilyen panaszom nem volt.Egészen az utóbbi 3 hónapig, amióta egyre sűrűbben jelentkező iszonyú intenzív, gyomorból kiinduló hátközépbe kisugárzó hirtelen fellépő, rohamszerű fájdalom tör rám, kb. minden 3.-4.naponta kimondottan étkezés után kb fél - egy órával. Korábban úgy próbáltam enyhíteni hogy renit és görcsoldókat kapkodtam be, de ezek nagyon nehezen hatnak és olyan intenzív a fájdalom hogy néha attól félek hogy elájulok. A sokadik ilyen roham után rájöttem hogy ha sikerül meghányatnom magam akkor azután azonnal megszűnik a fájdalom. Az első roham óta felírtak nekem savlekötőt, de a rohamok csak egy időre szűntek meg. Azt megfigyeltem hogy ha paradicsom szószost vagy csokis dolgot eszek, akkor biztos hogy lesz rohamom, amiket azóta kerülök, de sajnos ezek nélkül is jön a roham. Voltam 1 hete gyomortükrözésen ahol eltávolítottak egy gyomor polipot amely 25 cm mélyen volt, a szövettan eredményét még várom, és azt mondták igazolódott hogy refluxom van. A rohamok alkalmával kicsit hasonló a fájdalom mint annó epevezeték "eldugulások"alkalmával amikor hasnyálmirigy gyulladást is okozott, de egy sokkal hosszabb, napokig tartó, de sokkal kevésbé intenzív fájdalom volt. Az lenne a kérdésem hogy Ön szerint mi lehet a bajom, mit tehetek hogy ezeket a rohamokat elkerüljem? Előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

A hátba sugárzó fájdalom sokkal inkább hasnyálmirigy vagy epés eredetűnek tűnik, semmint savas illetve gyomorpanasznak. Javaslom, végezzenek hasi ultrahangos vizsgálatot illetve labort, hogy nincs-e epeuti tágulat, ismételt epeuti kövesség, illetve a lezajlott hasnyálmirigy-gyulladásoknak valamilyen késői szövődménye. Addig is zsír szegény diétát érdemes tartani.

Kérdés: 2015. szeptember 21., 20:38; Megválaszolva: 2015. szeptember 22., 19:37
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
BÉLPROBLÉMA
Tisztelt Doktorúr! Napokban bekerültem sürgősségire alábbi panaszommal. A gyomrom fájdalmasan szorított, mely kisugágárzott egész mellkasomra...
Gyomorfájdalom étkezés közben
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja jelentkezett nálam az a tünet hogy étkezés és ivás közben amikor a falat leér a gyomorszájam környékére, akkor...
Reflux és helicobacter
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő. Szakrendelésen voltam gyomortükrözésen, mivel nagyon fáj a gyomrom hónapok óta. Megállapították...
gyomorhurut
Tisztelt Cím, Májusban gyomortükrözésem volt, ahol gyomorhurutot állapítottak meg. Controloc gyógyszer nem volt rá jó, gyomorfájást okozott, így...
Reflux evés után
Érdeklődnék hogy refluszom van és evés után kb 1-2óra elteltével, elkezd fájni úgy a gyomorszájamnál hogy nem kapok levegőt, nagyon nagy nyomás...