Reflux és helicobacter

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő. Szakrendelésen voltam gyomortükrözésen, mivel nagyon fáj a gyomrom hónapok óta. Megállapították, hogy gyomorhurutom van. Mintát is vettek a gyomromból, mert felmaródásom is van, de nem találtak semmit a szövettanon. Nexiumot szedek napi egyszer, amit kettőre emeltek. A gyomorfájás nem múlott semmit és elmentem magánrendelésre, ahol kilégzéses teszten kimutatták a helicobactert. Kaptam rá antibiotikumot. Visszamentem két hónapra rá, mert még mindig fájt és a helicobacter nem tűnt el. Újabb kétféle antibiotikumot kaptam. A kérdésem az, hogy hogy lehet, hogy mintavételnél nem állapítható meg a helicobacter, pedig vizsgálták rá és kilégzéses tesztnél pedig igen? Kell-e diétáznom, mert ezt viszont nem említették? A gyomorhurutom mikor és mitől múlik el, mert már ez a gyomorfájás borzasztó. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

A biopsziás minta szövettani értékelése érzékenyebb vizsgálat helicobacter tekintetében mint a kilégzési teszt (de elképzelhető, hogy a mintavételi területen nem volt baktérium) . Azonban savcsökkentő kezelés mellett a kilégzési teszt adhat hamis eredményt (ha így történt, akkor az nem igazán értékelhető) . A gyomorhurut a savcsökkentő szedése mellett általában gyorsan múlik, de ha ez nem használ, elképzelhető, hogy nem a gyomorhurut okozza a panaszt. Diétában a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, a szénsavas italok és a zsíros-fűszeres ételek kerülése javasolható.

Kérdés: 2015. április 15., 09:56; Megválaszolva: 2015. április 16., 07:00
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...