Érdeklődés

Jó napot Kiávnok érdeklődni szeretnék.néha pánik rohamok törnek rám és az orvosom azt javasolta, hogy ha ritkán jelentkezik akor vegyek be nyugodtan egy fél xanaxot.én arra gondoltam, hogy xanax helyett vettem hova filmtablettát mivel az nönényi alapanyagu és nem lehet hozzá szokni, de rá van irva, hogy egyidejüleg semmien nyugtato nem szedhető vele, és attol félek, hogy ha beveszek egy ilyen hova tablettát és nem hat kellően és beveszek rá egy xanaxot is bajom eshet e? vagy ha eltelt egy bizonyos idő a két tabletta bevétele között ugy már nem jár semmien kellemetlenséggel, ? vagy ne is probáljam meg bevenni a nyugtatot? válaszát előre is köszönöm.tisztelettel

WEBBeteg Szakértő válasza nyugtató témában

Kedves Kérdező! A Hova tabletta macskagyökér kivonatot tartalmaz, melynek hatóanyaga a valeriana. Enyhe nyugtató hatással rendelkezik. Általánosságban elmondható, hogy többféle olyan gyógyszer együttes szedése, melyek a központi idegrendszerre nyugtató hatással bírnak, nem javasolt. Azaz nem javasolnám a Xanax-szal történő együttes alkalmazását. A pánikbetegség hosszú távú terápiája antidepresszáns gyógyszerek szedését jelenti, kezdetben szorongáscsökkentőkkel (pl: Xanax) együtt, melyeket később el kellene hagyni. Emellett fontos a pszichoterápia is. A gyógyszeres kezelést súlyosságtól függően indítják. Amennyiben a pánikrohamok ritkán jelentkeznek, én a pszichoterápia megkezdését javasolnám, mely segítségével ezek a rohamok leküzdhetőek.

Megválaszolva: 2009. december 14.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Nyugtató szedése
Tisztelt Doktornő! elég válságos időszakon megyek keresztül, házasságommal is gondok vannak, illetve a munkahelyemen is sok stressz ért/ér ezért elmentem a...
Milyen gyógyszerrel szedhető a...
Tisztelt Doktornő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy Valdoxan mellett milyen nyugtatót lehet szedni. Én eddig Frontint és Rivotrilt szedtem, de szeretném...
Létezik-e ennyire?
Létezik, hogy a párom (nő) a nyugtatótól szinte alig kívánja a szexet. Fél évet voltam külföldön, éegy hétre tudtam közbe hazamenni, és egyszer voltunk...
Gyógyszerfüggőség, pszichiátria
Tisztelt Doktor/nő, úr! Több éve jelentkezett szívritmuszavar és tachikardia miatt, aminek organikus okát nem találták, szedek Rytmonormot, Betalocot,...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?