Pánikbetegség vagy valami más?

Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusban volt egy pánikrohamom a munkahelyemen miután ez megtörtént elkezdtem félni a következő rohamoktól így egyre több és több rohamom lett.. a pánikrohamok mellett megjelentek kényszeres gondolatok (agresszív) illetve kialakult nálam deperszonalizáció és derealizáció és nagyon erős szorongás. Ezeket a pszichiáter mondta akihez fordultam először ő adta ezeket a diagnózisokat. Viszont azóta eltelt pár hónap és semmit nem javult az állapotom. Sőt zavarodottnak érzem magam teljesen megőrülve. Folyton rossz gondolataim vannak rosszat érzek hogy tuti ma valami baj fog történni meg ezek a mi van ha.. gondolatok például jönnek ilyenek is (Mi van ha lefutok örjöngve az utcára a lakásból vagy az utcán fogok ordítozni) . Nem bízom magamba semennyire néha teljesen úgy vagyok mi van ha elmegy az eszem és megteszem ezeket.. vannak filozofikus gondolataim is amitől egyből pánikrohamot tudok kapni (ki vagyok én? Miért pont én születtem meg? Ez a valóság?) Teljesen idegennek érzem magam a párom a környezetem is kb már tükörbe sem tudok nézni mert furcsa hogy jé én vagyok.. Szeretném ezek tünetek alapján kikérni véleményét, hogy tényleg amit a doki is mondott csak pánikbetegség és szorongás vagy itt már más gondok is vannak gondolok itt esetleg skizofrénia vagy más mentális betegség? Köszönöm válaszát előre is.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza diagnosztikus kérdések témában

tisztelt Kérdező,

a tünetei, - a leírás lapján - túlmutatnak a pánikbetegség tünetein. A kényszergondolatok és a deperszonalizációs, derealizációs élmények nem tartanak a pánikbetegség tünetei közé. mindenképp azt jvasolnám, hogy menjen vissza szmélyesen kollégához, és pontosítsák a diagnózist, illetve elkezdődhessen egy terápiás kapcsolat, aminek keretében gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés is indokolt lehet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. november 12., 11:01; Megválaszolva: 2022. november 16., 20:56

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Szkizofrénia
Kényszerek
Diagnózissal kapcsolatos kérdés
Asperger-szindróma, személyiségzavar...
Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban hosszasan fejtem ki mindazt, aminek a hatására felmerült bennem, hogy lehet velem probléma. Régebben, 12-14 éves...
Szorongásos zavar
T. Doktornő! Ön szerint mi lehet a problémám? Régen pörgős voltam, felpörögtek a gondolataim, sokat beszéltem, nem tudtam abba hagyni...