Adhd kivizsgálás

Tisztelt Doktornő! Úgy gondolom, hogy adhd-ben szenvedek. Gyakorlatilag minden tipikus tünete rám illik legfőképpen szakdolgozat írás közben éreztem, hogy én talán más vagyok mint a többiek. Igy sajnos a figyelemzavar életem szerves része ha boldog vagyok ha boldogtalan. Mindenképpen szeretnék elmenni egy szakorvoshoz, hogy segítséget kapjak de sajnos adhd központtól illetve a Semmelweis központtól is majdnem egy év mulva kaptam időpontot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a betegséget minden pszichiáter tudja diagnosztizálni vagy kizárólag az erre szakosodottak ? Ha beigazolódik a gyanúm akkor az esetleges gyógyszeres kezelést bármely pszichiáter fel tudja írni vagy ezt is csak a kizárólag erre szakosodottak ? Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza ADHD, pszichés probléma témában

Tisztelt Kérdező,

Az ADHD-t pszichológiai tesztek segítségével diagnosztizálják arra kiképzett pszichológusok.Magán ellátó rendszerben is érdemes keresni kollégát. A pszichiáterek a diagnózist megerősítve felnőtteknek Ritalin tablettát írhatnak. Nem kell erre szakosodni, viszont folyamatos szakorvosi kontrollt kell biztosítani.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. október 21., 21:20; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnosztizáltak ADHD-vel, hogyan...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 17 éves koromban szüleim magánorvoshoz vittek, aki felállította a diagnózist. Családi és pénzügyi okok miatt...
Mi lehet pontosan?
Üdvözlöm! Olyan problémákkal fordulnék önhöz, hogy nem tudok koncentrálni és odafigyelni dolgokra feledékeny vagyok és szétszórt egy...
ADHD illetve F9000
Tisztelt Dr Nő/Úr! Kislányom 9 éves lesz.Egy hete jött haza a Vadaskertből ahol F9000 az aktivitás és a figyelem zavarait állapították meg.Ez...
Hiperaktív felnőtt
A fiamnál és nálam is a tünet eggyüteseket fedeztem fel az utobbi időben a hiperaktivitással kapcsolatban.Próbálom lassan kezelni de az...