ADHD illetve F9000

Tisztelt Dr Nő/Úr! Kislányom 9 éves lesz.Egy hete jött haza a Vadaskertből ahol F9000 az aktivitás és a figyelem zavarait állapították meg.Ez ADHD? A Vadaskertben Ritalint irtak fel neki ezt szednie kell iskola időszakban.Illetve SNI egy héten többször marad du iskolában fejlesztésen.Kértem a pszichiátert hogy ha kaphatok emelt családi pótlékot illetve gyest akkor azt szeretném igényelni.Erre ő azt mondta erre nem jár mert ez nem betegség majd elmúlik.Nem egy osztálytársa van Zsófinak akiknek ugyanez a problémájuk és ők mégis kapják.Nem értem miért nem jár az én gyerekem nek is?! Egyedül nevelem fejlesztő könyveket veszek neki külön órákra járatom munkanélküliként. A háziorvosa azt mondta igenis jár neki és ne hadjam annyiban. Mosta kkor vitatkozzak a pszichiáterrel akihez havonta járunk? Aki leírta kerek perec hogy aki rendes iskolába jár annál kizárt az emelt családi pótlék. Csak azért járhat rendes iskolába mert az iskola vállalta az SNI S gyerekek tanítását akörnyéken sehol nincs speciális iskola.Ön mit tanácsol mit tegyek? Köszönöm válaszát Tisztelettel Rita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza ADHD témában

Kedves Rita!

Az emelt összegű családi pótlékra való jogosultságot a 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet határozza meg. Ennek alapján F9ooo kódra csak akkor jár emelt összegű pótlék, ha a gyermeke önmagára vagy a környezetére veszélyes lenne és emiatt nem járhatna iskolába. Sajnos azt kell mondanom, hogy a pszichiáternek igaza van, amikor elutasította a kérelmüket.

Kérdés: 2014. május 27., 11:26; Megválaszolva: 2014. június 02., 01:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas