• Rovarfóbia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A 10 éves fiam a nyaralás alatt annyira megijedt egy darázstól, hogy sírva, sikítva rohant a rovar elől, míg végül én kiabáltam, hogy jöjjön hozzám, megöleltem és vártuk, hogy elrepüljön a bogár. Kellett egy kis idő, mire megnyugodott, hozzám bújva végül megnyugodott és elment a tengerbe a testvérével játszani. Miközben öleltem, azt mondta magáról, hogy ő rovarfóbiás. Én soha nem használtam ezt a kifejezést előtte, persze hallhatta sok helyen. Megbeszéltük, hogy régen egyszer, amikor még kicsi volt valóban belelépett egy darázsba és az megcsípte és nagyon fájt neki és sírt. Azután sokáig minden pici állattól félt, ami repült, még a katicától is. De ez valamennyire elmúlt, teljesen nem. Amikor például idén az állatkertben jártunk alig akart bejönni a lepkeházba.Ott szabadon repkedtek a lepkék. Neki ez, ő mondta így, félelmetes, pedig tudja, hogy nem bánthatják. Én most jutottam el arra a pontra, hogy lehet, hogy szakemberhez, pszichológushoz kellene fordulni. Ön mit gondol? Mivel segíthetek a gyermekemnek, hogy le tudja küzdeni ezt a szorongást. Van egy kisebb testvére, ő szereti a bogarakat, rovarokat. Várom a jótanácsát! Nagyon köszönöm előre is!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Fóbiák témában

        Tisztelt Kérdező, A közelmúltban írtam cikket a Webbeteg oldalán a rovarfóbiáról. Azt érdemes elolvasni, ha még nem tette. Röviden azt mondhatom, hogy a rovarfóbia szorongásos betegség, különböző pszichoterápiás módszerekkel gyógyítható. Gyermekpszichológus felkeresését javaslom. Üdvözlwttel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. augusztus 08., 10:12; Megválaszolva: 2019. augusztus 09., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: