• kevert szakasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! Depressziós hangulat (nagyfokú fáradékonyság, reménytelenség érzés) mellett enyhe mániás (gondolatrohanás, hadarás, izgek-mozgok, ADHD-sokra jellemző tanulási nehézseg, ingerlékenység) tünetek jelentek meg. Kevert szakaszra gyanakodtam, orvosom is megerősítette. 2, 5 mg Olanzapint kaptam. Májbetegsegem miatt nagy adag számításba sem jöhet. Antidepresszánst nem kaptam, a depressziós és a szorongásos tüneteket terápiával szeretnénk oldani. 4 napja kezdtem el szedni. A szorongáscsökkentő és feszültségoldó hatása az első szem után megjelent. Napi 10 órát alszok. Mindezek következtében hangulatilag stabilabb vagyok, depresszióm is enyhülni kezdett. Ma már relaxáció (AT) és meditáció (mindfulness) közben nem kalandoztak el annyira a gondolataim, mint pár hete. Kérdéseim: 1. Az álmosító mellékhatása idővel csökkenhet? 2. Az antimaniás hatása (kezdeti és a teljes) mennyi idő alatt alakul ki? Köszönettel, kérdező

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a cirkuláris hangulati ingadozás témában

        Tisztelt Kérdező, Az álmosságot okozó mellékhatás várhatóan néhány nap alatt csökken. Az antimániás hatás pontos kialakulására nem tudok pontos választ adni. néhány nap alatt csökkentheti a tüneteket, de megtörténhet, hogy a mániás időszak végéig, - ami akár több hét, hónap is lehet, - csak mérsékli a tüneteket. Üdvözlettel, Dr Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. február 09., 10:57; Megválaszolva: 2019. február 13., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: