• Szorongásos zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Érdeklődnék, hogy tapasztalatai alapján szociális szorongásos zavarok, hogyan hozhatóak rendbe tartósan? Sok helyen azt olvasom, hogy egy pszichoterápia megoldhatja. Én most kezdtem el egy ilyet, de sajnos annyira zsigeri alapon van a szorongás(ha nem gondolok tényleg semmire, akkor is) hogy megtörténnek a szorongással együtt járó tünetek szociális környezetben, hogy nem nagyon hiszek benne, hogy beszélgetéssel avagy pozitív gondolkodással ez valóban megtud szűnni és emiatt éles helyzetben máshogy reagálna a szervezetem.... Kis példa: agykontrollal készülve egy ilyen eseményre önbizalom dúsan jó kedvvel vártam egy ilyen eseményt, de mégis gyomorgörccsel jöttem el...Tartós gyógyulását esetleges másmilyen eljárás hozhat ön szerint? Az az igazság otthon is sokat próbálok dolgozni magamon, de ezek a hangulatomat hozzák rendbe csak, az adott szituációban adott tesi reakcióim nem változnak....hipnózis stb, bármi érdekel, amit Ön ajánl és megpróbálható a pszichoterápia mellett ami a probléma gyökerét kezelné. Köszönöm válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szociális fóbia témában

        Tisztelt Kérdező, Erős szociális fóbia a pszichoterápiás kezelés mellett sokszor gyógyszert is igényel. A pszichoterápián belül többféle módszerrel lehet próbálkozni. Feltáró terápia, kognitív-behavior módszer, relaxáció, hipnoterápia egyaránt lehet hatásos. Hosszútávon várható javulás, nem szabad türelmetlennek lenni, mert ez elég makacs kórkép. Bővebben írtam erről a honlapomon: http://harmoniamuhely.hu/a-szocialis-fobiarol/ Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2018. december 27., 22:40; Megválaszolva: 2018. december 30., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: