• Pánikbeteg, szorong a fiam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nem a saját betegségemről szeretnék kérdezni, hanem a 28 éves fiamról, aki velünk él /Négyen vagyunk egy család két felnőtt fiú és a szülők/ A kérdés: a 28 éves fiam kisiskolás korától nagyon szorongós volt, kipirult ha kérdezték, aztán a társai kicsúfolták ezért. A tanitónéni még nagyon szigorú a "békeidőkből" való. Alaposan tanított amit köszönhetünk neki, de a fiamnak mégis sok volt. Azóta érettségizett, második munkahelyén megtalálta helyét, sokat dolgozik előléptették, de nagyon lelkiismeretesen dolgozik, ami jó, de rettenetesen elfárad. Eközben eddigi életét végig szorongta. Nincs barátnője velem beszéli meg élményeit, problémáit - hangulatától függően - most elkezdte a jogosítvány megszerzésének folyamatát. Önmagától felkeresett egy pszichiátert, aki a SCIPPA 5 mg. tablettát írta fel. De ami még ennél jobban aggaszt, hogy 10-11 éves korától mindezt gyakori hasmenés kiséri szorongásait. Ezt megtetézve gyomorgörcsök gyötrik. Elment gasztroenterológushoz, aki ránézett - jókiállású csinos fiatal - válogassa meg mit eszik - elküldte minden vizsgálat nélkül. Már nem iszik tejet, csak Kókuszitalt, kisérletezik önmagán, de valódi eredményt egyik sem hoz. Munkán és ezen a próbálgatásokon, hasgörcsökön kívül továbbra is szorong, nem változik semmi. /Én magamról annyit, hogy az én egész életemet végigkisérte a szorongás, de nálam rettenetes nagy izzadással járt csak/ Elnézést kérek e hosszúra nyúlt levélért de folyamatosan aggódom a fiamért. Szeretném kérni egy szakértő véleményét. Köszönettel: Szabóné V. Mária

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szociális fóbia? témában

        Tisztelt Kérdező, Egyrészt azt javasolnám, hogy keressenek fel egy másik gasztroenterológust. Ez így nem kivizsgálás. Másrészt javasolnék egy cikket a weboldalamról, hátha ráismer benne a fiában. Ha így lenne, útmutatásokat is talál. http://harmoniamuhely.hu/a-szocialis-fobiarol/ Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 20., 13:39; Megválaszolva: 2018. szeptember 23., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: