Paranoid skizofŕénia

THC abusus miatt kerultem először pszichiátriai kezelésre 2003 októberében. Azóta nem nyúltam egyszer sem (! ) kábítószerhez, többször visszaestem gyógyszerelhagyás végett. Most már betegbelátásom rögzült, gyógyszereket szedem, akkusztikus-, és néha vizuális hallucinációim viszont nem szanálódtak teljesen, csak egy viszonylag elviselhető mértékig. A hanghallást ma már egyesek teljesen köznapi dolognak tartják. Önnek mi erről a véleménye? Illetve milyen eséllyel szanálódhatnak ezek a tünetek nagy mértékben? Üdv,

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Paranoid skizofrénia témában

Tisztelt Kérdező,

Én nem tartom természetes dolognak a hallucinációkat. Ha ez a leírt gyógyszerelés mellett is fennáll, akkor a kezelőorvosával kéne beszélni, és változtatni a gyógyszerelésén.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 25., 06:28 ;Megválaszolva: 2016. január 25., 14:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Paranoid skrizofénia
Tisztelt Doktornő! Nővérem 15 év óta kezelik paranoid skrizoféniával. Egyszer volt kórházban, azóta gyógyszeres kezelést kap, rendszeresen...
Pszichés betegség lehetséges szervi...
Kérdésemre pszichiáter szakértő válaszát várom. A barátomnál 2. pszichotikus epizódot követően paranoid skizofréniát diagnosztizáltak. Ezt a...
Apámnak elmebaja van, paranoid...
Itthon eléggé kibírhatatlan, mindenbe beleszól, nem dolgozik, gyógyszereit a "legaljább" italokkal veszi be, amiket természetesen egész nap fogyaszt. A...
A párom skizofrén
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párom paranoid skizofréniáan szenved és nem hajlandó semmilyen kezelésre. Még orvoshoz sem tudom elvinni. A...
Pánikbetegség vagy valami más?