Tátongó űr

Tisztelt Doktornő! Nem lehetne okom panaszra, hisz jóformán mindenem megvan, 27 éves vagyok, biztonságos családi háttérrel, munkahely, barátok és jövőre férjhez megyek. Mindezek ellenére úgy érzem mintha valami hiányozna az életemből, de nem tudom mivel lehetne ezt az űrt kitölteni.Sokszor csak bámulok magam elé, nem csinálnék semmit, nem szeretnék emberek közé menni, inkább elbújnék a világ elől. Máskor kegyetlenül erős szorongást érzek napokig, szinte mindenkiben az ellenséget látom, hogy kibeszélnek a hátam mögött, hogy egy szerencsétlennek gondolnak, egy szánalmas senkinek, aki semmire nem jó. Látom a szemükben, ahogy néznek rám, volt hogy annyira túlzásokba estem, hogy elkezdtem hallgatózni, mert hogy biztos rólam van szó, de valójában rá kellett jönnöm, hogy amit én sugdolózásnak hittem az valójában csak madárcsicsergés volt... Vannak olyan periódusok is, amikor pont az ellenkezőjét érzem, hogy mindenre képes vagyok, nagy terveket szövögetek és még sorolhatnám. Hol kegyetlen falásrohamok törnek rám, hol össze-vissza vásárolgatok, pedig semmi szükségem nincs rá. Az utóbbi időben hol ollóval, hol üvegszilánkkal kezdtem el magam vagdosni, és elégedettséggel töltött el az érzés, ahogy láttam a vért folyni. Voltak/vannak öngyilkossági gondolataim is, de nem hiszem, hogy odáig fajulnának a dolgok, puszta fantáziálgatásról van szó. Képtelen vagyok kiverni olyan gondolatokat a fejemből, hogy szeretném az ereimet felvágni, és vérrel a falra rajzolni például pókokat, vagy csak kimenni egy hídhoz éjszakánként, és bámulni lefelé, és az érzés, hogy bármikor leugorhatok és véget vethetek mindennek. Nem tudom mi értelme az életnek, és azt sem meddig tudom kontrollálni magam. A kérdésem Önhöz az lenne, hogy miért érzek így, mi ez, és mikor lesz vége, nem tudom mi tévő legyek és azt sem meddig bírom még..

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza ciklotímia témában

Tisztelt Kérdező,

Mindenképp ajánlanám, hogy keresse fel egy kollégámat. A leírás alapján hangulati hullámzás valószínűsíthető. Ennek a mértékét kéne személyes beszélgetésben megállapítani. Gyógyszeres, vagy pszichoterápiás kezelés szükségességéről is lehetne dönteni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. december 30., 11:09; Megválaszolva: 2015. december 31., 10:33
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság