Széklettartási probléma kamasz korban

Kamasz korú fiam nem tudja visszatartani a székletét, napi szinten legalább kétszer háromszor is előfordul.Kisgyermek korában voltak gondjai a széklettel...félt kakilni.Időközönként jelentkezett ez a probléma annak idején, de most már majdnem két éve hogy állandósulni látszik. Az orvosi vizsgálatok nem mutattak szervi elváltozást, és gyógyszert sem kapott csak tüneti kezelésre ami csak ideiglenesen használt.

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza a széklet inkontinencia témában

Kedves Aggódó Anyuka! Amennyiben nincs szervi ok a probléma hátterében, úgy pszichés eredetű, amit rendezni kell. Erre szolgál a pszichoterápia, ami részben Önre/Önökre is kiterjed majd. Jelentkezzenek tehát vagy a lakhelyük szerinti nevelési tanácsadóban - (amit most pedagógiai szakszolgálatnak kereszteltek át), vagy magánrendelésre. És lehetőleg ne várjanak még 13 évet, mert szemmel láthatóan nem oldódik meg magától a helyzet... Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. június 13., 12:20; Megválaszolva: 2014. június 14., 10:49
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás