• éjszakai ágybavizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1991.óta állok pszichiátriai gondozás alatt.Ez időszak alatt nagyon sokféle gyógyszereket szedtem.Tavaly novemberében befeküdtem a pszichiátriára, mert változtatni kellett a gyógyszereimen, mert már 8 éve szedtem őket. A régi gyógyszereim a Velaxin 75 mg, Liticarb 500, Frontin 1 mg és a Leponex voltak. A Velaxint elhagytuk, helyette Cipralexet kaptam és kiegészitésként Lamolep 200 mg-t reggel és este 10-100 mg. Azóta olyan problémám van, hogy éjszaka bepisilek. A Leponexen rajta van gyakori mellékhatásként hogy vizelet visszatartási problémák lehetnek, de 8 évig nem volt ilyen gondom, vagy csak nagyon ritkán. A Leponex szájszárazságot is okoz, ezért nagyon sokat iszom, napi 5-6 liter folyadék, ebből este kb 2-2, 5 liter.Diabéteszem is van, ami miatt sokat kell innom és a Liticarbra is kell a megfelelő mennyiségű folyadék és a szervezetem kivánja is.Próbáltuk a Lamolepet elhagyni, de az nem szüntette meg a problémát.Beszéltem erről a problémámról a pszichiáteremmel, de sem ő nem akarja sem én a Leponex felfüggesztését.Több évi kisérletezésünk eredménye ez a gyógyszer, amitől tudok aludni, mert előtte szinte mindent kipróbáltunk már.Nem szeretnék megválni tőle, mert az ágybavizeléstől már csak a krónikus alvászavar illetve álmatlanság a rosszabb. Általában az első vizeléssel kb éjjel 1 óra körül nincs is gond, arra felébredek, újra iszom, mert szomjas vagyok és visszafekszem. Az ágybavizelés 2 és 4 óra körül szokott bekövetkezni, de legtöbbször még arra sem ébredek fel, mert olyan mélyen alszom, csak valamikor reggel felé. Úgy érzem ez egy ördögi kör, amiben most vagyok és nagyon örülnék ha sikerülne valami megoldást találni a problémámra. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a éjszakai ágybavizelés témában

        Kedves Kérdező! Ha tavaly november óta vannak vizelettartási problémái, akkor nem valószínű, hogy ezek Leponex miatt vannak, hiszen azt már jóval régebb óta szedi. Én azt javasolnám, hogy a folyadékfogyasztását kellene átgondolni. Először is ellenőriztesse a cukorháztartását, mivel ennek a felborulása okozhat fokozott vizeletürítést. Amennyiben nem a cukorbetegsége miatt van az ágybavizelés, akkor csökkenteni kellene a napi folyadékbevitelt, és az elfogyasztott vízmennyiséget is inkább délelőtt, délben kellene meginni. Este 6 után már csak akkor és annyit igyon, amennyi feltétlenól muszáj. Ezzel a kis szabályozással el lehet érni, hogy éjszaka kevesebbet kelljen kimenni a vécébe, és csak annyi vizelet legyen a hólyagjában, amennyit meg tud tartani reggelig.


        Kérdés: 2013. március 01., 22:18; Megválaszolva: 2013. március 05., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: