Éjszakai ágybavízelés

Szeretnék választ kapni egy kérdésemre, mivel a kisebbik kislányom most 7 éves, és iskolaérett, de ennek ellenére éjszakánként elég sűrven (2-szer, 3-szor sőt van hogy többször is) bepisil. Voltunk már ultrahangon, és gyerekorvosunk Atarax 200ml-es szírupot írt neki, de attól azt vettük észre, hogy még mélyebben alszik mint nélküle.Így leálltunk vele.Nem rég hallottam a Melipraminról, de nem próbáltam ki még.Hogyan lehetne megszüntetni ezt a kellemetlen helyzetet? Kérem segítsen!

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza éjszakai ágybavizelés témában

Kedves Kérdező!

7 éves gyereknél a szervi okokat kell először kizárni az éjszakai bevizelés hátterében. Hasi UH és vizeletvizsgálat szükséges. Ha ezek negativak, akkor egy speciális orrspray segítségével lehet megszüntetni az ágybavizelést. Ezt gyermekorvos tudja Önöknek felírni. A Melipramin és az Atarax ritkábban használatosak ma a bevizelés kezelésében, a pszichiátriai mellékhatások, álmosítás, koncentráció/szellemi teljesítmény esetleges befolyásolása miatt.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 16., 12:25; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 12:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyermek éjszakai bepisilése
Kislányom 4, 5 éves szobatiszta volt már mind nappal mind éjszaka. Az egy hónap ovi szünet után, ahogy szeptemberben elkezdett megint óvodába járni...
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Kevés fehérvérsejt
Csomók lágyék hajlatban