Éjszakai ágybavízelés

Szeretnék választ kapni egy kérdésemre, mivel a kisebbik kislányom most 7 éves, és iskolaérett, de ennek ellenére éjszakánként elég sűrven (2-szer, 3-szor sőt van, hogy többször is) bepisil. Voltunk már ultrahangon, és gyerekorvosunk Atarax 200ml-es szírupot írt neki, de attól azt vettük észre, hogy még mélyebben alszik, mint nélküle.Így leálltunk vele. Nem rég hallottam a Melipraminról, de nem próbáltam ki még. Hogyan lehetne megszüntetni ezt a kellemetlen helyzetet? Kérem segítsen!

Svábhegyi Gyógyintézet válasza éjszakai ágybavizelés témában

Kedves Kérdező! 7 éves gyereknél a szervi okokat kell először kizárni az éjszakai bevizelés hátterében. Hasi UH és vizeletvizsgálat szükséges. Ha ezek negativak, akkor egy speciális orrspray segítségével lehet megszüntetni az ágybavizelést. Ezt gyermekorvos tudja Önöknek felírni. A Melipramin és az Atarax ritkábban használatosak ma a bevizelés kezelésében, a pszichiátriai mellékhatások, álmosítás, koncentráció/szellemi teljesítmény esetleges befolyásolása miatt. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2012. augusztus 28.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Még mindig bepisil
Tisztelt DoktorNő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kisebbik gyermekem most lesz 8 éves, és éjszakánként szinte állandó jelleggel még mindig...
Éjszakai ágybavizelés
1991.óta állok pszichiátriai gondozás alatt. Ez időszak alatt nagyon sokféle gyógyszereket szedtem. Tavaly novemberében befeküdtem a pszichiátriára, mert...
Gyermek éjszakai bepisilése
Kislányom 4, 5 éves szobatiszta volt már mind nappal mind éjszaka. Az egy hónap ovi szünet után, ahogy szeptemberben elkezdett megint óvodába járni, minden...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...