Aurorixra alkoholt?

Üdvözlöm! Most nem rég kaptam aurorixet szociális fóbiára. Nagyon nehezen, szinte sehogy nem tudok ismerkedni. Félek telefonálni, de még attól is, hogy megkérdezzek egy eladót, hogy mit hol találok... A kérdésem az lenne, hogy szabad a gyógyszerre alkoholt inni? Nem írják a betegtájékoztatóban, hogy tilos lenne. Azért is érdekelne, mert most jön a szilveszter és szeretnék néhány pohár pezsgőt meginni. A másik dolog az lenne, hogy ez ugye ez elvileg MAO gátló. Erre akkor vörösbort nem ihatok? Hetente 1-2x szoktam inni egy pohárral evés közben vagy előtte/ utána. Ezt most inkább hanyagoljam? Köszönettel András

Dr. Veress Dóra válasza gyógyszer témában

Kedves András!

Az Aurorix mellett nincs szükség külön táplálkozási megszorításokra, és alkalmanként megihat a gyógyszerszedés mellett egy pohárka bort. Azzal viszont tisztában kell lennie, hogy ha az Aurorixszel egyidőben fogyaszt alkoholt, akkor csökken a reakcióideje és a gondolkodása is meglassul. Szilveszterkor akkor jár a legjobban, ha arra ez egy napra nem veszi be gyógyszert, de akkor is legyen mértékletes az alkoholfogyasztással.

Kérdés: 2012. december 16., 23:38; Megválaszolva: 2012. december 19., 15:21

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Frontin függőség
Tisztelt dr. Úr dr. Nő! András vagyok 32 éves és 14 éve szedek pszichiátriai gyógyszereket. Az egész úgy kezdődött, hogy 18 és fél éves...
Frontinról való leszokás
3 hónapja BPPV-t állapítottak meg.4 nap kórházi kezelés cavinton infúzió, betarevin tabletta, valamint frontin alkalmazásával. Azóta már csak a...
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?