Teljesen összeomlottam, nem tudom mitévő legyek.

Üdvözletem. Az én problémám májusban kezdődött mikor 5 év együttélés után szétváltunk a párommal. Ennek túlnyomórészt az volt az oka, hogy más-más okokból kifolyólag nagy ellenszenvvel viseltetünk egymás szülei iránt. Nagyon közel is lakunk mindkettőhöz, a viták sajnos májusra fajultak el olyan szintre, hogy szakítás lett a vége. Van egy 18 hónapos kisfiunk akit kimondhatatlanul szeretek, de sajnos sok időt kell a munkahelyemen töltenem, így amit a gyerekkel lehetek az kb. heti 1, 5 napban mérhető, az is 2-3 részletben elosztva. Imádom a volt páromat is, úgy érzem hogy ő is szeret a lelke mélyén, szoktam nála aludni is, a szexuális életünk is fantasztikus azóta is, az anyós viszont nagyon nagy hatással van rá. Mára teljesen tönkrementek az idegeim, annyira hiányzik a kisfiam, hogy napjában többször is sírógörcsöm van, nem az mikor patakzik az ember könnye, egyszerűen könnybe lábadnak a szemeim és úgy érzem elájulok a szívszaggató fájdalomtól. Annyira fáj hogy nem lehetek a kicsi mindennapjainak a részese, nem láthatja hogy anya-apa boldog együtt, már eddig is sok mindenről lemaradtam a kis életéből. Mára nagyon összeomlottam, nem bírom ki ezt a fájdalmat amit a hiányuk okoz. Mit tehetnék? Lassan már a munkahelyemet is veszélyezteti ez az állapot. Előre is köszönöm válaszát.

Spielbergerné Natonek Gabriella válasza párkapcsolati probléma témában

Tisztelt Uram!

Keresztül-kasul hálózza Önöket a sok ellenszenvérzés. Ezenkívül a kisfia miatti lelkiismeret furdalása is komoly negatív hatással van mindennapjaira.

Véleményem szerint ebben a helyzetben már csak egy külső szakértői segítség tud segíteni.

Van olyan módszer, amelynek segítségével a konfliktusok okait tisztázni lehetne. Ezenkívül a lelkiismereti problémáit is meg lehetne oldani.

A mediáció speciális konfliktusmegoldó módszer, ami nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik pártatlan szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.

Azért is jó a mediáció, mert a folyamat közben sikerül elsajátítani a konfliktuskezelés helyes módszerét, amit a jövőben önállóan is hasznosíthatnak.

Remélem, segíthettem Önnek.

Spielbergerné Natonek Gabriella

mediátor

Kérdés: 2012. október 31., 07:43 ;Megválaszolva: 2012. november 02., 11:25
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Nem tudom, már mit tehetnék....
Tisztelt doktor úr\nő! Az lenne a problémám, hogy a feleségem elküldött, és semmi igazi oka nem volt rá! Most született meg 2. kislányunk...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás