Nem tudom, már mit tehetnék....

Tisztelt doktor úr\nő! Az lenne a problémám, hogy a feleségem elküldött, és semmi igazi oka nem volt rá! Most született meg 2. kislányunk, jelenleg 2 hónapos! A probléma, mintha derült égből a villámcsapás keletkezett, mert felhívott a munka helyemen, és közölte, hogy beszélnünk kell! Én otthon próbálok, (feltéve ha otthon vagyok, a munkám miatt) minden házimunkát levenni a válláról, főzés, mosás, takarítás. Még esténként mármint minden este meg masszírozom, ágyba viszem neki a kakaót, és efféle apró törődések, hogy ne érezze nehéznek a második gyermekünket. Éjjelente felkelek a picihez, bepelenkázom stb... Próbálok mindenben segíteni, de ő azt mondta, hogy mennyek el, mert elhidegült tőlem, és nem akar... Tudom, hogy szülés után van egy időszak mikor a nő nem kívánja a testiséget, és én ezt meg is értem, sőt nem is erőltettem a dolgot. De ő hajthatatlan, elmondása szerint nincs 3. fél a kapcsolatunkban, és neki felém semmi bizodalma sincs, és teljesen kihűlt a kapcsolatunk a számára... Van két csodálatos kislányunk, és sem őket sem a feleségem nem szeretném elveszíteni, mert mindennél jobban szeretem őket! Kérném, ha lehet adjon valami tanácsot, hogy mit tehetnék, vagy engedjem, had menjenek, és veszítsem el azt amire feltettem mindent? A nagyobbik lányom 3 éves, és rettenetesen apás, ha elmegyek tőlük rendszeresen sír, és könyörög az anyjának, hogy apu had maradjon... Mit tehetek, kérem segítsen! Nem járok el otthonról, nem iszom, nem játék gépezem, csak a családomnak élek.... Tehetetlen vagyok, mert kifolyik a családom a kezemből, és félek, hogy a kislányaim fogják igazán megsínyleni a szétmenést! 7 éve vagyunk együtt, 5 éve vagyunk házasok...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza párkapcsolati probléma témában

Kedves Uram!

A szülés után kialakulhat egy depressziós vagy szorongással teli állapot, ami kiválthat ilyen reakciót a feleségéből. Azt javaslom, hogy beszéljék meg a dolgot még egyszer és gondolják végig azokat a kérdéseket is, hogy a felesége meg tud-e élni két gyerekkel egyedül, illetve hogy a nagyobbik gyerekre milyen hatással lesz, ha egyszerre ennyi stressz éri (értem ezalatt a testvér születését és az ön elköltözését) . Próbálja a feleségével megértetni azt, hogy az elhidegülés egy dolog, de vannak más aspektusai is a kérdésnek, amit figyelembe kell vennie a döntésnél. Másrészről el kellene gondolkoznia azon is, hogy nem az okozza-e a problémát, hogy ön mindent megcsinál otthon, ezáltal a felesége értéktelennek vagy alacsonyabbrendűnek érzi magát? Hogyan viszonozza a törődést és ha nem viszonozza, vajon miért nem teszi? Mióta van ez így, lehet, hogy már a szülés előtt sem volt kölcsönös a kapcsolatukba befektetett munka mennyisége?

Mindezeken túl ha a felesége hangulata rossz, örömtelen, alvás- vagy evészavara van, fáradékony, ingerült, akkor keressék fel a helyi pszichiátriai gondozót, mert lehet, hogy komolyabb segítségre van szüksége!

Kérdés: 2012. október 06., 12:26; Megválaszolva: 2012. október 10., 09:50
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Teljesen összeomlottam, nem tudom...
Üdvözletem. Az én problémám májusban kezdődött mikor 5 év együttélés után szétváltunk a párommal. Ennek túlnyomórészt az volt az oka, hogy...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?