narcisztikus-személyiségzavar

Ez az életkor az érintett személyre vonatkozik. Véleményem szerint (én laikus vagyok) , az ismerős hölgynek ez a problémája. Ez a betegség súlyos problémát okozott a házasságában is, és elváltak. A volt férj mindent megtesz, és megtett ezelőtt is, de ő is belebetegett, rákos volt. Már meggyógyult, és nagyon sokat küzd azért, hogy lelkileg is rendben legyen, de a volt felesége visszahúzza ebben. Arra kérte a volt férje, hogy ő is foglalkozzon azzal, hogy rendehozza a lelkiállapotát, és addig vele lehetnek a gyerekek. Azonban ő erre semmi hajlandóságot nem mutat. Kérdésem: hogyan lehetne erre rábeszélni, és hová fordulhat ezzel a betegségével? Köszönöm szépen, tisztelettel: egy aggódó anya.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza nárcisztikus személyiség témában

Kedves aggódó anya!

Nagyon fontos lenne, hogy az ismerőséről pontos diagnózis szülessen. A személyiségzavar csak egy lehetőség a tünetekre, de okozhat ilyeneket bipoláris hangulatzavar (mánia) vagy más probléma is. Jó lenne elvinni a pszichiátriai szakrendelésre az illetőt. Ez biztos nem könnyű, de talán vannak olyan tünetek, amik őt is zavarják és ezekkel el lehetne csalogatni oda. Ha valóban személyiségzavara van, akkor pszichológus, pszichoterapeuta segítségét kell majd igánybevenniük, de a kezelés akár évekig is eltarthat és az illetőnek aktívan részt kell benne venni. Az ilyen probléma nem oldható meg gyógyszerrel.

Kérdés: 2012. szeptember 28., 16:22; Megválaszolva: 2012. október 01., 11:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Ripedon kihagyása;
Megbolondultam vagy csak gyógyszer...
Üdvözlöm Azt szeretném megtudni hogy ez mitől van már nagyon meg vagyok ijedve nem tudom beteg lettem? mostmár többször és napi szinten elofordul...
Antipszichotikum, meddőség?
Kedves Doktornő! 40 éves férfi vagyok, 9 éve küzdök extrém szorongással, pánikbetegséggel. Többféle pszichoterápián át a relaxációs...
Szédülés, egyensúlyvesztés
Szeretném hallani 1 szakértő...
Üdvözlöm dániel vagyok 27 éves srác, valahogy sosem találtam a helyem bár mindig nagyon könnyen barátkozok , mindig különlegesnek éreztem magam...