Hipochonder?

Üdvözlöm! Körülbelül egy fél éve történt, hogy feküdtem az ágyban és úgy éreztem szorít a mellkasom és zsibbad a karom, attól féltem szívrohamom van. Felültem, hogy megnyugodjak egy kicsi, egy pár pillanatra jobb is lett de hirtelen úgy éreztem egy nagyot dobban a szívem mire a tünetek erősödtek, izzadtam és a világ szinte forgott körülöttem, remegni és sírni kezdtem. Nagyon megijedtem komolyan azt hittem szívrohamom van. Átrohantam szüleimhez akik megnyugtattak és egy 10-15 perc múlva már teljesen jól lettem. Azóta körülbelül 3-szor fordult elő ugyanez. De az egészségemmel semmi baj nincsen, legalábbis amennyire tudom, és pánikbetegségnek sincs jele. Akkor mi lehet ez? Lehetséges, hogy tényleg jön egy szívroham? Kissé megvagyok ijedve.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező! A panasz valóban inkább pánik rohamnak tűnik, elképzelhető hogy valamilyen mélyben bujkáló lelki probléma okozza a testi tüneteket váratlan időpontban. Természetesen a háziorvosát keresse meg egy elsődleges vizsgálat céljából, hogy szervi bajt biztosan ki lehessen zárni. Ha nem igazolódik eltérés, kérjen pszichológustól segítséget! Életkorából ítélve bizonyára még középiskolás, a középiskolákban általában van elérhető pszichológus, időpontot kell vele egyeztetni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 21., 00:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 17:23
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?