Mi az oka, hogy egy rossz álom után az anyukámnak tudatvesztése van?

Egy éjszakai álom óta elvesztette a valósággal a kapcsolatot. Nem teljesen, de soha nem tapasztalt dolgokat mond és tesz. Keresgél, nem tud aludni, retteg, kísértései vannak. Több mint egy éve szed antidepresszánst, xanaxot (24 órást) , amióta egy kórházi kezelés után hasonló tünetei voltak. Korábban is hajlamos volt a depresszióra, de csak az utóbbi évben kezelik gyógyszeresen. Mit tegyek, hogyan hagyhatom napközben magára amíg dolgozom? esetleg visszafordul az állapota? ebben reménykedem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza zavartság témában

Kedves Kérdező!

Az anyukája nagy valószinűséggel agyi érelmeszesedési alapon krónikus keringési zavarban szenved. Ez nem bénulásban nyilvánul meg nála, hanem tudatzavarban. Ilyenkor a realitás elveszti jelentőségét, sajnos ez akár súlyos problémákat okozhat, pl. elindul egyedül a városba hálóingben, vagy a hűtőszekrénybe teszi a telefont, és nem tud erről semmit, vagy égve felejti a leves alatt a lángot, amig a lábas is el nem kezd füstölni. A beteg ilyenkor állandó felügyeletre szorul. Pszichiátriai kezelést kell kapnia. Hosszú távon vagy otthon marad mellette valaki, aki gondozza, vagy elmeotthonba lehet kérni a felvételét, de ez erre való várakozás akár egy év is lehet. Az állapot kis eséllyel fordul vissza, az is általában csak időleges.

Kérdés: 2012. augusztus 11., 11:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 14:22
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság