• Elszigetelve

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tanácstalan vagyok, nem tudom kihez fordulhatnék. Több mint 1 évvel ezelőtt véget ért egy majdnem 6 éves párkapcsolatom, ami nagyon megviselt, sajnos csak pár napig. Néhány nappal a szakítás után fura rosszullétek jöttek rám, nagyon nyomta valami a fejemet, majd meg folytott. A pulzusom 100 felett volt, nagyon szédültem és remegtem, míg egyik nap történt valami. Pillanatig tartó, éles hasító dolgot éreztem baloldalt a fejemben, mintha a nyomás hatására "kippukant" volna valami (máshogy nem tudom körülírni). Ennek hatására mintha megszűnt volna a külvilág. Olyan érzés volt mintha "lekapcsoltak" volna, megállt az idő, mintha kitöröltek volna mindent és semmi sem történt volna, "csend" lett a fejemben. Alig bírtam ébren maradni, egész nap csak aludtam, de semmit nem pihentem. A rosszullétek, zavartság, sokáig megmaradtak, a vizsgálatok ct, eeg, dopler, vérvétel stb. azonban nem mutattak semmit. Voltam pszichológusnál, pszichiháternél, ahol mindenféle gyógyszereket írtak fel, melyektől sokkal rosszabb volt minden. Felkerestem egy magán neurológust, aki akkupunktúrás kezelést javasolt, melynek hatására sikerült "ébren" maradnom és úgy ahogy a munkámat is el tudom látni. Viszont a koncentráció, memóriazavar és időzavar továbbra is nagyban megkeserítik a mindennapjaimat. A külvilágot tompán érzékelem (illatok, ízek, idő stb), mintha el lennék szigetelve. Ami még említésre méltó lehet, hogy 3 hónappal a történtek előtt volt egy varicocele műtétem, odalent is megváltoztak a dolgok. Urológus mindent rendben talált, kaptam gyógyszert, de a helyzet változatlan. Tadalafil-en kívül mást nem szedek, dohányzás, alkoholfogyásztás nincs,   munkahely stresszmentes. A leírtak alapján szeretném kérni a véleményét, hogy Ön szerint mi lehetett az a fura dolog, melynek hatására minden megváltozott? Hová kellene forduljak, hogy minden a régi kerékvágásban működjön és újra teljes életet élhessek?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a zavartság témában

        Tisztelt Kérdező, Lehet, hogy a leírt tünetek mind lelki eredetűek. a pánikbetegségnek három jelentősebb típusa közül az egyik a központi idegrendszert érintő tünetegyüttes. Én arra gondolnék, hogy erről lehet szó. Érdemes volna egy pszichoterápiás szakember segítségével feltárni a panaszok hátterét. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2018. május 01., 17:51; Megválaszolva: 2018. május 28., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.