CT értékelés

Tisztelt Dr! Legyenszíves magyarázza el, hogy mit tartalmaz édesapám ct eredménye. Édesapán márciusban leesett a lépcsőn, fejét megütötte. Ct negatív volt, de azóta feltünően romlott az állapota. Hallucinál, embereket lát és hall. Időskori demenciája a baleset előtt is volt, de nem hallucinált. Feledékenység jellemezte. Most készült egy újabb ct, melyet csatoltam. Kérem magyarázza el, hogy mit mutat. Mivel édesapám orvosa nyári szabadságát tölti az lenne még a kérdésem, hogy mennyire sürgős, hogy esetleg egy másik orvoshoz vigyük, vagy megvárhatja a saját orvosát? Várom szívses válaszát. Köszönettel: Fodor Edina [email protected]

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza zavartság témában

Kedves Kérdező!

Az édesapja leletén kis kiterjedésű vérzés maradványa látható (hygroma) , emellett aszimmetriás féltekéket ír le (ez lehet alkati dolog is) . A zavartság lehet a demencia következménye is, nem feltétlenül az esésé. Azonban traumás sérülés után ki tud alakulni epilepszia is, mely néha nem rángásokkal, rángógörccsel, hanem furcsa viselkedéssel/zavartsággal járhat. De néhány mondat alapján nehéz diagnosztizálni. Bővebbet alapos kikérdezés, vizsgálat és a koponya CT lelet megnézése után tudnék mondani. Mindenesetre a zavartságot célszerű kezelni, akármi is az oka, a témában jártas szakemberhez javasolt fordulni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2019. július 18., 11:39; Megválaszolva: 2019. július 18., 14:57
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Covid megbetegedés, oltás, zavartság
Tisztelt Dr. Fehér Gergely! Az alábbiakban kérném szíves segítségét. Édesapám 72 éves. Anamnézisében alkoholfüggőség szerepel, 2 évvel...
Betegség
Szép napot! 11 éves fiamnak következő tünetei vannak: túlsúly, időnként fejfájás, hasfájás, zavart beszéd (nem lehet érteni vagy teljesen...
Időskori elbutulás 2 hét alatt
Időskori butulás 2 hét alatt- Tisztelt Doktor Úr/Hölgy: Kérdésem nevelőapámmal kapcsolatban lenne. 74 éves, és 2 hete még értelmesen...
tájékozódási zavar
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesapám 67 éves, magas vérnyomása gyógyszerrel kezelt, vizelési nehézségei vannak, de ezt gyógyszerrel korrigálja....