• Tanácskérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        szeretnék tanácsot kérni az életmódommal és egészségi állapotommal kapcsolatban. Nemrég sokat fogytam, mivel alig vettem hosszú időn keresztül magamhoz elegendő táplálékot és depresszió és anorexia felé indultam el. Sok kellemetlen mellékhatás maradt a mai napig. Viszont most már támogatás hatására eszem rendszeresebben, igaz mások szerint még nem eleget. De se lelkileg se fizikailag nem könnyű visszatérni, hogy újra jól érezzem magam. Sokszor vannak gyomor problémáim, hullik a hajam. és rettegek h most már mivel eszem többet, normálisabban magamhoz képest, nem fog megállni a súlyom és visszahízok. jelenleg még nem vagyok 50 kg a 168 cm-hez. hangulatváltozásaim is vannak, hamar elkedvtelenek, elfáradok. és bűntudatom is van még mindig az evés miatt. Szeretném ha nem akadályozna az életemben ezek a problémáim. Tudna esetleg egy-két jó tanáccsal szolgálni nekem?

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a anorexia, hízás témában

        Kedves Kérdező! Az anorexia súlyos probléma. Pszichiátriai gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés lenne szükséges. A gyógyulás hosszú időt vesz igénybe, és lehetnek benne visszaesések. A probléma alapja általában a testsémazavar. Nem racionális képet lát, ha a tükörbe néz, vagy önmagára gondol. Háttérben az anya-gyermek kapcsolat kiván megerősitést. Felerősitik a problémákat a kamaszkorban amúgy is jelen lévő konfliktusok. Fontos, hogy örömöt okozó tevékenységeket folytasson, rendszeresen sportoljon, ami lehet napi 30 perc gyors séta is egy parkban. Vitaminokat fogyasszon, illetve, ahogy jön a nyár, egyre több nyers zöldséget, gyümölcsöt. Ha fél a hizástól, akkor állitson össze magának cukorbeteg diétát, és azt tartsa be, bűntudat nélkül.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. április 14., 17:52; Megválaszolva: 2012. április 19., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: