• Hogyan hízzak anorexia után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        17 éves vagyok, 162 cm magas és 44 kg. Az orvosom azt mondta, hogy a véreredményem szörnyű, nagyon alacsony a fehérjém, kezdek vérzékeny is lenni. Felírt napi 2 Nutridrinket, és hozzá hogy egyek. Azt mondja, hogy mivel még fejlődő szervezet vagyok, egyek meg mindent amit megkívánok, sütit is, csokit is. Merthogy hiába ettem sok húst meg minden, az nem segített, úgyhogy sok szénhidrát tartalmú étel kellene. De én félek hogy ez így nem helyes. Végül is ő nem dietetikus, semmi konkrétat nem mondott, csak azt hogy " MINDENT ÉS SOKAT". Anyámék meg szerintem duplán nem tudják. Azt mondják, több kenyeret, tésztát egyek. Azt mondják, hogy nem lenne baj, ha úgy ennék, mint régen. Akkoriban sok csokit ettem, mert rettenetesen édesszájú vagyok, a rizst felpúpoztam a tányéron és rengeteg húst ettem hozzá, meg ilyenek. És szerintük nem voltam elhízva, hanem izmos voltam(56 kg), bár szerintem túl nagyok voltak a combjaim. De akkor még 15-16 éves voltam, és szerintem már korántsem fejlődök annyira, pár hónap múlva 18 vagyok. Nos, az igazi kérdés az lenne, hogy milyen legyen az étrendem a két Nutridrink mellett? Legalább az ételek arányára kíváncsi lennék!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anorexia témában

        Kedves Kérdező! Az a kérdés, hogy valóban anorexiás volt-e, mert ebből nem könnyű kigyógyulni, pszichitriai betegségről van ugyanis szó. Visszavezetni egy anorexiást a helyes táplálkozásra fokozatosan kell, ezt egy online étrenddel nem lehet megoldani. Én azt javaslom, hogy keressenek fel dietetikust vagy étkezési tanácsadót, mert ha valóban anorexiáról volt szó, naponként megtervezve kell az étrendet összeállítani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 08., 17:34; Megválaszolva: 2011. március 09., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés