• Gyógyszerről való leszokás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több éve járok pszichiáterhez, gyógyszert szedek (Medazepam Q, Coaxil). A párommal babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy a fenti gyógyszerek szedése mellett ez lehetséges-e ez. Ha igen, milyen hatással lenne a babára. Ha nem milyen módon tudnám elhagyni a fenti gyógyszereket. Több próbálkozásom is volt, de eddig nem sikerült. Köszönöm válaszát.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszer szedésével és leállitásával kapcsolatban a kezelő orvosával kellene beszélnie. Ő ismeri az Ön állapotát. Általánosságban elmondható, hogy ezek a gyógyszerek nagy magzati károsodát nem okoznak, de mindig vannak egyedi esetek, amik kivételek. Az gyógyszert nem szedő nőknél is előfordulnak magzati rendellenességek a terheségek 2-3%-ban, aminek nem is tudjuk az okát. A gyógyszert szedőknél általában duplájára emelkedik a rizikó. Az első 3 hónap a legkritikusabb a magzat szempontjából. Az Ön által szedett dózisok olyan kicsik, hogy nagy veszélyt valószinűleg nem jelentenek. Ha az orvos mást nem mond, akkor az első három terhességi hónapban a Coaxilt hagyja el, és a Medazapamot szedje, a terhesség utolsó hónapjával, a Medazepamot hagyja el, és a Coaxilt szedje. A többi időben szedheti mindkettőt. Próbálkozzon homeopátias nyugtatóval, az nem árthat a babának.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 08., 09:42; Megválaszolva: 2012. március 14., 05:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: