Prosztata-műtét utáni problémák

Tisztelt Doktor úr! Közel négy hónapja volt prosztata műtétem. Nem a teljes prosztatát távolították el, csak amit a húgycsövön keresztül ki tudtak szedni. A szövettani eredmény negatív volt, nem daganat miatt távolították el, csak vizelési panaszok miatt. Gyakran éjszaka is bevizeltem, nappal is gyakran volt vizelet-csöpögés, sűrűn jártam WC-re, hirtelen fellépő vizelési inger esetén nehezen tudtam a vizeletet visszatartani, sőt, volt, hogy nem is sikerült. Néha elég komoly mennyiség spontán kifolyt, zárt hólyag mellett is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a hólyag nem ürül ki teljesen, jelentős mennyiség visszamarad, ezért volt a műtét. A vizelet-csöpögés, éjszakai bevizelés még mindig jelen van, de ez állítólag a műtét következménye, 5-6 hónap után talán elmúlik, kicsi az esélye, hogy megmarad. A fő problémám, hogy szexuális érintkezés során sperma helyett vizelet távozik, rendkívül intenzíven, ahogy az izmok a spermát szokták kilőni, most olyan erővel lövik ki a vizeletet is, megállíthatatlanul. Még annyit, hogy a rendszeres szex úgy 7-8 éve hiányzik az életemből, csak időnként volt ez alatt az idő alatt. Voltak merevedési problémáim is, de inkább pszichés alapon. Például volt normális merevedés, ami a koitusz során teljesen megszűnt. Most viszont így teljesen lehetetlenné vált a szexuális élet. Még annyit, hogy 9 éve szív izomhidat diagnosztizáltak, amire azóta is szedek gyógyszereket. Utána hosszú ideig nem voltak merevedési problémáim. Később, úgy 7 évvel ezelőtt pszichiátriai problémák is jelentkeztek. A diagnózis szerint generalizást szorongás, dependens személyiségzavar volt. 1-2 éve viszont bipoláris affektív személyiségzavar volt a diagnózis. Ezekre is folyamatosan szedek gyógyszereket, amiket időről időre cserélgetnek. A műtétet végző orvos szerint pszichés, vagy idegrendszeri zavarok is állhatnak a probléma mögött. A vizelési problémákra évekig Tamsudilt szedtem. Műtét után egy ideig Uroxált, majd Mestinont szedtem. Jelenleg nem szedek urológiai gyógyszert. Várható javulás akár a vizelet-csöpögéssel, akár a szexuális élettel kapcsolatban. Esetleg létezik rá valamilyen kezelés? Vagy végleg bele kell nyugodnom ebbe az állapotba? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Papos István válasza turp témában

A vizelési panaszok idővel javulhatnak. Az ondó hiánya tartós fog maradni, hiszen a normális ejakulációhoz a prosztata megléte szükséges. Az ejakuláció helyett történő vizelettávozás a záróizom renyhe működésének következménye, mely szintén javulni fog.

Kérdés: 2016. január 14., 11:41; Megválaszolva: 2016. január 14., 11:57
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Sikeres lehet-e a TURP műtét (gyak....
Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési...
Turp utáni várhato állapot munka és...
Tisztelt Doktor ur. Két és fél honapja mütöttek turpal. proszt. azota is nagyon fáj ha pisilek apénisz és aprosztata is.a vizelet akaratom ellenére is...
Műtét utáni szövődmény, prosztata...
Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt....
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára