prosztata daganat

2012-ben vették ki a prosztatám.2014-be kiújulás miatt sugárkezelést kaptam. Ezután 3 hónappal a PSA 0.047, később 0.052 volt.Lehet-e áttét az oka az emelkedésnek, (eddig nem volt.) Számíthatok-e arra, hogy újra kiújul, és ha igen, mik lehetséges kezelések, mire számíthatok a későbbiekben? Köszönettel Baksa István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza psa témában

Az emelkedés nem jelentős, nem jelent kiújulást.

Természetesen folyamatosan figyelni kell a PSA szintet, mert kiújulás sajnos lehetséges. Ilyenkor hormonkezelés javasolt.

Kérdés: 2015. július 19., 17:38; Megválaszolva: 2015. július 19., 17:42
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztatarák szakaszok
Radikális prosztata eltávolítás után a PSA érték 0.01 volt. Mivel a szövetvizsgálat (feltöltés) 1mm szakaszon elengedte a festékanyagot...
PSA
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az interneten találtam meg az Ön elérhetőségét. 47 éves vagyok. Korábban 6 volt a PSA szintem, vér és genny volt a...
PSA laborlelet értelmezése
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Az alábbi laborértékek értelmezésében kérem szíves segítségüket: PSA (Elecsys) 0, 99 ng/ml fPSA (Elecsys) ...
Kell e ilyen PSA értéknél újabb...
A második szövettani mintavétel utáni kórszövettani eredmény::malignitásra utaló szöveti jelek nincsenek.Fél év utáni PSA eredmény: 4, 69 ráta:...