Tesztoszteron

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Kérem segítsen! Párom hormonkezelésre jár immáron 3 éve. Az első évben ED-s panaszokkal ment el urológushoz, háziorvos javaslatára. Megvizsgálták: és Levitrát írták fel. Ideig -óráig jó volt a készítmény. Aztán rá egy évre mért tesztoszteron temelése 20, 09nmol/l volt, ez idővel rohamosan csökkent. 2010 ben mért eredményén már9, 03nmol/l annak hatására is, hogy hosszú távon Nebido injectio kezelést kapott. Most már 6, 03nmol/l Spermatogramm: menny: 1, 8ml pH: 7, 8 Mot: 18, 5% Szám: 4, 6Millio/ml Androgelt javasol az orvos. Diagnózis: Here hypofunctio és krónikus prostatitis Mindezek előtt meg kell említenem, hogy egy trauma hatására, erős nyugtatókat kellett szednie, még ezt megelőző kezelések előtt, már elhagyta a nyugtatókat és ez gondolom felborította a hormonháztartást. Tartok attól, hogy párom állapota nem gyógyul, csak rosszabodik, ami végül az orvos elmondása szerint, műtéthez vezethet, hogy el kell távolítani, a heréket, mert nem termelnek elég spermiumot és gyengék. Fiatal pár vagyunk, nagyon szeretjük egymást, és szeretnénk majd családot alapítani, de ez az állapot uralkodik a mindennapjainkon, a kétségbeesés, a remény. Ha bármiben tud segíteni, specialista, vagy készítmény kérem írja meg! Órákat töltök gép előtt, talán a gyógynövénykészítmények segítenének? Gondolok itt az Energy Gynex készítményekre, kérem írja meg ezzel kapcsolatos véleményét! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy 23 éves lány

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csanádi Gábor válasza merevedési zavar témában

Nem tűnik egyszerűnek a párja esete, így látatlanban nem is nagyon lehet rá mit mondani. Mindenképpen alapos andrológiai (nem csak urológiai) kivizsgálásra van szükség első körben, részletes hormonvizsgálatokkal. Tesztoszteron kezelés(pl. Nebido és Androgél) - amennyiben gyermeket szeretnének - nem jön szóba (a spermatermelés visszaesését okozhatja) . Fontos lenne tudni, milyen tesztoszetron szintnél kezdték meg a hormonpótlást. A herék eltávolítása szintén nem jön szóba, kizárólag daganat vagy igen súlyos gyulladás esetén, úgyhogy emiatt ne aggódjanak. A gyógynövényekhez nagy reményt nem fűznék, szerintem a betegség hátterének alapos tisztázása és az aszerinti gyógyszeres kezelés hozhat javulást. Andrológust találni nem könnyű az országban (tudtommal kb. 30-an vagyunk mindösszesen) . Ha megírja a lakhelyét (és hogy mihez esik közel) , esetleg tudok javasolni kollégát.

Kérdés: 2011. január 11., 11:20; Megválaszolva: 2011. január 15., 18:51
Kérdések és válaszok: Potenciazavar
Merevedési zavar
Merevedési zavar
segédeszköz
Tisztelt Doktor úr! Partnerem 75 éves, sportos, de szívbeteg. Utóbbi időben merevedési problémája van, ami őt / és nem engem/ nagyon zavarja....
Mervedési zavar
Kb.1 hónapja kezdődött ez nálam.. 24 éves férfi vagyok. A párommal kb. fél éve vagyunk együtt. Nagyon kevesett vagyunk együtt, munkánk miatt csak...
Potenciazavar 24 évesen
Tisztelt Doktornő / Úr! Korábban egyetlen alkalommal előfordult merevedési zavarom. Áprilisban lett új kapcsolatom, és már azzal indítottam, hogy...