Merevedési zavarok - gyerekvállalás előtt

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párommal lassan szeretnénk gyermeket vállalni. Nem szedek fogamzásgátlót ettől a hónaptól. A problémánk az, hogy decembertől kezdve a párom merevedési zavarokkal küzd, és nagyon megviseli. 43 éves, jó egészségnek örvend. Az okát mi abban látjuk, hogy kissé stresszes az életünk mostanában, most indítottunk el egy vállalkozást, és a kezdeti nehézségek feszülté tesznek minket. A szexuális együttlét elején általában nincs probléma a merevedéssel, de egy kis idő múlva lankad. December óta alig 1-2 alkalommal sikerült eljutni az orgazmusig. Megpróbáltam rábeszélni, hogy forduljunk orvoshoz, de egyenlőre elzárkózik előle. Ezért kutakodtam egy kicsit az interneten. Találtam egy MACA 800 nevű tablettát, amit állítólag orvosok is szoktak ajánlani gyermekvállalás előtt, mert fokozza a termékenységet, a szexualitást és a nemi vágyat mindkét félnél. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van -e? Mármint, hogy ez egy orvosok által is ajánlott szer-e. Vagy van esetleg más javaslata a problémánk megoldására?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a merevedési zavar témában

Leírása alapján nagy valószínűséggel valóban a stressznek köszönhető a probléma. Ami a maca tartalmú szereket illeti, valóban ismert a szer afrodiziákus és merevedésjavító hatása. Én magam átütő sikert még nem láttam az itthon forgalomban lévő szerektől (4-5 féléről hallottam betegektől, de rengeteg termék van). Elsősorban a pszichés alapú merevedési zavarokban tartom hatásosnak (bár ezen esetek némelyikében voltaképp mindegy, mit vesz be a beteg). Ha nem válik be, hosszú kísérletzést nem javaslok. Valódi hatást az ún. PDE5 gátló gyógyszerek csoportjától (terméknevet sajnos nem írhatok) várhatnak, amennyiben a szer szedésének ellenjavallata nincs (nagyobb szívbetegség, nitrát vagy NO donor gyógyszer szedése). Egyéb kézzel fogható "termékenység fokozó" hatása a szernek nincs, helyette (mellette) tanácsos speciális vitaminkomplexek szedése. Végül: biztosan vannak orvosok, akik ajánlják, bár ez önmagában sajnos nem jelent megbízhatóságot is! Andrológus szemmel ennél a szernél azért lényegesen megfoghatóbb hatású készítmények is fellelhetőek a piacon.

Dr. Csanádi Gábor, urológus-andrológus szakorvos
Kérdés: 2010. február 07., 18:14; Megválaszolva: 2010. február 07., 18:14
Kérdések és válaszok: Potenciazavar
Merevedési zavar
Merevedési zavar
segédeszköz
Tisztelt Doktor úr! Partnerem 75 éves, sportos, de szívbeteg. Utóbbi időben merevedési problémája van, ami őt / és nem engem/ nagyon zavarja....
Mervedési zavar
Kb.1 hónapja kezdődött ez nálam.. 24 éves férfi vagyok. A párommal kb. fél éve vagyunk együtt. Nagyon kevesett vagyunk együtt, munkánk miatt csak...
Potenciazavar 24 évesen
Tisztelt Doktornő / Úr! Korábban egyetlen alkalommal előfordult merevedési zavarom. Áprilisban lett új kapcsolatom, és már azzal indítottam, hogy...