Dr. Szabó Ferenc

Dr. Szabó Ferenc

Andrológus-urológus
Bemutatkozás:

2000-ben urológiából, 2005-ben andrológiából szakvizsgáztam. 2010-ben Európai Andrológiai Akadémián Klinikai Andrológus nemzetközi szakvizsgát tettem. Fő érdeklődési területem az andrológia, ezen belül is a férfi meddőség kivizsgálása és kezelése. A férfi meddőség okai között szerepelhet a hímivarsejt képzési zavarai közül a spermiumok számának csökkenése (oligozoospermia), a spermiumok teljes hiánya (azoospermia), a spermiumok alaki eltérése (teratozoospermia) vagy a hímivarsejtek ürülési eltérései.

Legutóbbi válaszai

Rossz spermakép

Kedves Anita! Szerintem fognak találni megfelelő minőségű hímivarsejtet, természetesen az, hogy terhes marad nagyon sok tényező befolyásolhatja. Üdvözlettel.

Prolaktin szint, tesztoszteron, spermaszám

Szerintem szedheti mindkettőt együtt, ha a prolaktin normalizálódik, a Bromocripint hagyja el. Üdvözlettel.

Gyermekre várva

Első lépésben spermatogram elvégzése javasolt. A szója ösztrogén hatású, ez negatívan hathat a spermium termelődésre. Üdvözlettel.

Herevisszér műtét utáni esélyek

Kedves Blanka! A varicokele műtét után az esetek 50-60%-ban javulnak a spermaparaméterek és a fogantatás esélye is nő. Az Önök esetében a kérdés eldöntéséhez érdemes lenne ún. spermium DNS fragmentációs vizsgálatot végezni (ún. HALOSPERM), ezzel a vizsgálattal megállapítható a spermiumok DNS tördezettsége. Ha ez az érték magas úgy érdemes a műtétet elvégezni, ha alacsony úgy nem feltétlenül javasolt a műtét, ill. ilyen esetekben az inszemincáiónak is jóval nagyobb a sikeressége. Üdvözelettel Dr. Szabó Ferenc

Andrológia

Tisztelt Uram! Ha nem találtak semmilyen fizikális ill. egyéb eltérést érdemes antioxidásnokat szednie 3 hónapig (pl: C vitamin, E vitamin, Q 10 stb. vagy komplex készítmények is rendelkezésre állnak). 3 hónap után ismételt spermatogram vizsgálat javasolt. Ma már elérhetőek olyan vizsgálatok is mellyel a spermiumok DNS töredezettsége vizsgálható (un. HALOSPERM vizsgálat), ezzel a módszerrel még pontosabban lehet vizsgálni a hímivarsejtek. Üdvözlettel.