Beszűkült ánusz tágítása

Tisztelt doktor Úrnő/Úr! Mivel proktológiát nem találtam a felsorolásban ( Talán a PR lenne az?), ide küldöm a kérdésemet. Húszegynéhány éve volt aranyérműtétem. Már nem emlékszem, akkor kezdődött-e, de mára az ánuszom kisujjnyira szűkült. ( Az urológus nem tudott a mutatóujjával felnyúlni prosztata vizsgálat céljából.) Ha nagy ritkán kemény a székletem, eléggé megszenvedek vele. Vesekövet keresve teljes has és medence CT vizsgálatom volt. a végbéltájról semmit nem említ. Az egyetlen bélrendszeri utalás: "A sigmán változatlan, apró, békés környezetű diverticulumok észlelhetők. ( Két évvel ezelőtt is készült egy CT.) Kérdésem: lehetséges-e a végbél tágítása? Székletem reggelente van, többnyire lágy állagú.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a Végbél témában

Kedves Kérdező! A heges bőr tágítása nem lehet sikeres, újabb hegesedést okoz. Plasztikai beavatkozás szükséges proctologus orvostól. Sajnos kevés a valószínűség a sikeres beavatkozásra. Javaslom a Gastromed felkeresését Budán. Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. október 20., 09:38; Megválaszolva: 2019. október 20., 20:41
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?