vègbèlsipoly

Jó napot Dr.Úr! Volt a fenekemnêl vègbèltájèkon egy tájog, amit sebèsz megnèzett adott rá antibiotikumot.Majd kifakadt ès lett egy vègbèlsipoly belôle.Utána vègbèltükrözèssel megnèztèk, hogy nincs-e polipom,de szerencsère nincs. Proktológus állapìtotta meg , hogy vègbèlsipolyom van,ami nagyon picit váladèkozik, ha beteszek egy pici vattát kb. akkora váladèkos folt van mint egy köröm a kisujjunkon. A kezelô dr. azt mondta, hoy ezt meg lehet mûteni, de így sem lesz belöle daganat vagy más problèma. Èn tanácstalan vagyok mûtessem vagy ne? 2 Nagyon fèlek a mûtèttôl, mert az orvos azt mondta, hogy nagyobb a fertôzèsveszèly ha mûtenek, mert ugye rossz helyen van. Ès mèg fèlek, hogy a záróizmot elvágják ès ki kell oldalt vezetni a szèkletet. Mit tanácsol dr. Úr?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza Végbél témában

Kedves Kérdező!

A műtéti megoldás már igen régóta bevált módszere a sipoly megszüntetésének. Extrém esetben történhet olyan sérülés, amely bél kivezetést eredményezhet, de alapvetően biztonságos módszerről van szó.

Sikeres műtét után van esély arra, hogy a napi gondot jelentő váladékozás megszűnjön. Jelentkezzen sebészénél.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. szeptember 23., 19:10; Megválaszolva: 2019. szeptember 29., 19:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus