Nagy kiterjedésű májciszta

Tisztelt Dr. Úr! Májamon (6-7 szegmentum) volt egy nagy, 9cm-es átmérőjű májciszta, amit leszívtak (2x3cm-re zsugorodott) , majd kevesebb mint 2 hónap után újra telítődött, így már 10cm átmérőjű. Újabb leszívást javasoltak. Az lenne a kérdésem, hogy laparoszkópos műtéttel el lehet-e távolítani az ilyen nagy cisztát, illetve van-e kockázata a leszíváshoz képest? Vagy valóban folytatni kell a leszívást addig míg egyszer nem telítődik vissza? A véleményét szeretném kérni. Ha lehet laparoszkópos műtéttel megoldani, akkor abban tudna segíteni hogy hol végeznek ilyat? Segitségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza Májműtét témában

Kedves Kérdező!

A leszívás nem megfelelő módszer a cysta kezelésére. Laparoszkópos fenesztraciot kell végezni. Javasolni számos kollégát tudok, de legegyszerűbb, ha megkeres az Uzsokiban. Előjegyzés a 4673700 / 1749 számon

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. szeptember 18., 12:36; Megválaszolva: 2019. szeptember 18., 19:28
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus