• Lindynette 20 szedése mellett nem volt menstruációm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 21 éves vagyok, most szedek először fogamzásgátlót (Lindynette 20). Az első havi gyógyszer után a 7 napos szünetben nem jelentkezett a menstruációm. Terhességi tesztet csináltam, negatív lett. Elkezdtem a második levelet. Már egy hete szedem. A hasam végig fájt a gyógyszermentes napokon, de nem jelentkezett semmi. A gyógyszer szedés előtt a ciklusom 33 nap volt. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy még nem állt rá a szervezetem a gyógyszerre az első hónap után? Van okom aggódni, vagy megnyugodhatok mert meg fog jönni a következő szünetben? A betegtájékoztató szerint gyakori mellékhatás az első hónapokban a rendszertelen vérzés. Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm! Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Krisztina!
         
        Igen abban az esetben ha valaki először szed fogamzásgátlót az  első pár hónapban valóban lehet rendszertelen vérzés, nem kell, hogy aggódjon emiatt. Meglehet, hogy még a második hónap elszedése után sem fog jelentkezni a menstruációja előfordulhat az is, hogy a gyógyszer szedése alatt lesz pecsételő vérzése, de pár hónap alatt ezek a panaszok elmúlnak és beáll a rendszeresség, tehát az alatt a 21 nap alatt amíg szedi a gyógyszerét nem lesz menstruációja, mivel az alatt a hét napos szünet alatt fog jelentkezni amit a 21 db. tabletta elszedését követően fog tartani.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-10 00:07:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés