• Szűzhártya-bemetszés után meddig kell várni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy nőgyógyászati vizsgálat során kiderült, hogy túl merev a szűzhártyám, így szükség lesz egy műtéti beavatkozásra, amit altatásban végeznének (délelőtt bemennék és délután már engednének is haza). Időpontot még nem egyeztettünk, így részleteket sem beszéltünk, bennem azonban felmerült most a kérdés, hogy mennyi idő az, amíg ez után pihennem kell (tehát ágyhoz leszek-e kötve egy-két napig vagy másnap mehetek-e már a főiskolára?), mert akkor úgy választanám ki az időpontot. A másik kérdésem az lenne, hogy miután ez a beavatkozás megtörtént, meddig kell várnunk a párommal, mennyi idő után kezdhetünk szexuális kapcsolatot? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a nőgyógyászat, műtét témában

        Tisztelt Hölgyem! a fenti probléma legtöbbször magától, természetesen szokott megoldódni és nincsen szükség műtétre, de bizonyos esetekben indokolt lehet. Az ágyhoz kötöttség alapvetően csakis az altatás miatt van, amely általában minimum 6 óra.Azonban lehet, hogy másnap reggelig bent tartják, ez orvostól és kórháztól függő! A lábadozás sem hosszú, hiszen amikor ez szex közben történik, akkor sem megy táppénzre az ember lánya... Persze többnyire egy-két felszívódó varratot kell behelyezni, amelyek kissé kényelmetlenek lehetnek, de ez az érzés hamar múlik, hála a gát kiváló gyógyulási hajlamának. Én az első együttléttel sem várnék túl sokat, maximum egy hónapot.


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 27., 14:37; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés