Nőgyógyászati szövettani eredmény

tisztelt dr. úr/nő! gócosan thromboneticus ill.bevérzett fokozott oestrogenhatás jeleit mutató endometrium részletek.néhány mirigyben secretió szöveti jelei is megfigyelhetők.szabályos laphámfragmentumok ill idült gyulladást mutató endocevalis nyálkahártya részletek is láthatók.Diagnózis: a méhnyak gyulladásos betegsége.kérem irja le pontosan hogy mi lehet a probléma, mert az orvosom nem fejtette ki pontosan.és aggódok hogy valami nagy baj lesz.válaszát elöre is köszönöm.tisztelettel: ilona egy aggodo beteg.

Dr. Deli Tamás válasza méhnyak gyulladás témában

Kedves Ilona!

Azt nem írta meg, mi miatt történt az endometrium biopsia. Mindenesetre a lelet nem súlyos elváltozást ír le, a méhnyak enyhe gyulladása szinte minden ilyen mintából kimutatható. Ennél részletesebbet a pontos kórtörténet ismeretében kezelőorvosa tud esetleg mondani, de nem biztos, hogy bármi egyéb elmondandó van egyáltalán. Ne aggódjon.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. április 06., 18:56 ;Megválaszolva: 2011. április 08., 15:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ösztrogén dominancia?
Tisztelt Címzett! Tavaly év október óta tapasztalom erősebben a problémám, mégpedig, hogy a mestruációm a normál időben megjön, de időközben...
Kérdés információ
Üdvözlőm doktornő/úr! A kérdésem az lenne hogy mit is jelent az alábbi diagnózis magyarul. Volt egy nőgyógyászati műtétem rendszertelen...
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?