ekcéma

Tisztelt doktor/doktornő.Több mint egy éve van egy visszatérő problémám. A külső nemiszerven előjön bőrpirosodás, viszketés éspikkelyszerű bőrszárazság.Sokféle krémet használtam amit nőgyász és bőrgyógyász írt fel, denem igazán segítettek.Legutóbb Pimafucortot használtam és most előszor van jelentős javulás. Az a probléma hogy ez a krém szteroidokat tartalmaz.Nemrég olvastam a Protopicról, sokan dicsérték hogy hatásos.de van egy mellékhatása égető érzést okoz. Mit tanácsol? Köszönöm a segítséget.

WEBBeteg Szakértő válasza bőrbetegség témában

Tisztelt Hölgyem!

A Protopic immunmoduláns szer, mely atópiás dermatitiszben használandó. Ha az Ön betegsége ez, jó lehet a gyógyszer, viszont ezt nőgyógyászának, még inkább pedig bőrgyógyászának kell megerősíteni. Ha a tüneteket egyszerű gombás fertőzés okozta (ami valószínűbb) , a Protopic nem javasolt, gomba elleni készítmény kell - a Pimafucort például ilyen.

Kérdés: 2011. március 19., 14:54 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 05:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény
Lelet értelmezés