• Petefészek fájdalmam van, meleg fürdőt lehet vennem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Huszonnyolc éves vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. A ciklusom normál hosszúságú (30 napos), a menstruációm 4,5 napig tart, fogamzásgátlót nem szedek, óvszert nem használunk, tehát védekezés nélkül vagyunk együtt a párommal, mert kisbabát szeretnénk. Az ovulációt a ciklusom közepén mindig megérzem, mert olyankor a bal oldali petefészkem kicsit fájni szokott, uh vizsgálatkor láttuk is, hogy ott nőttek tüszők és azért éreztem egy kicsit fájó érzést azon a részen, ami aztán egy nap alatt el is múlt. Most a ciklusom közepén, az ovuláció napján együtt is voltunk. Nőgyógyászati panaszom nincs, csak annyi, hogy ritkán a nőgyógyszati vizsgálatkor a bal oldali petefészkem tapintásra érzékeny. Nemrég a nőgyógyászati vizsgálatkor ismét tapintásra érzékeny volt, így az orvosom Mesulid nevezetű gyógyszert írt fel, amit kúra szerűen 10-15 napig szedtem. A gyógyszerszedés alatt és után sem volt semmi problémám, egésszen a ciklusom 26-dik napjáig, amikor is este kétszer-háromszor erős éles nyílaló érzést éreztem a bal oldali petefészkemnél, majd másnap reggelre sárga folyásom jelentkezett és aznap a folyás mellett, egésznap csak a baloldali petefészkem fájt, annyira, hogy a fájdalom a combomba is kisugárzott. Kívülről nem látszott semmi, de úgy éreztem belül olyan mintha izzana, tiszta forró lenne a petefészkem vagy esetleg be lenne gyulladva. Bevettem egy fájdalomcsillapítót a fent leírt gyógyszerből, ami mérsékelte a fájdalmat és a sárga folyás is megszűnt aztán. Egy, két napig nem volt semmi problémám, nem fájt, folyásom se volt. A menstruációm időre jött meg, az első napján egy kicsit fájt a hasam, de nem volt vészes, aztán a második napon is, ami még önmagába nem is zavart volna, de sajnos a sima menstruációs hasi fájdalom mellett, a második napon ismét megint elkezdett fájni a baloldali petefészkem, annyira, hogy a fájdalom a combomba kisugárzott. Az alhasam is, az alhasam és a baloldali petefészkem közti rész is, de legjobban a baoldali petefészkemnél éreztem, hogy fáj. Jobb oldalon semmi fájdalmat nem éreztem. Csak az alhasamnál, az alhasam és a baloldali petefészkem közti részen ezt a fájó érzést, a petefészkemnél belül pedig ezt az izzó, forró érzést éreztem. Két napig szedtem rá fájdalomcsillapítót, ami igaz enyhítette a fájdalmat de még mindig olyan mintha egy kicsit tompán ott fájna. A menstrucáióm rendes volt, a vér miatt viszont nem tudom, hogy volt egy kis sárgafolyásom vagy sem? A kérdésem az, hogy ez a sárgás folyás mitől lehet? Baktérium vagy genny? (A gennyre csak azért gondolok, mert olyan érzésem volt, mintha be lett volna gyulladva.) Meleg fürdőt szabad ilyenkor venni? Előfordulhat, hogy az ovulációkor ha sikerült a babát összehozni, esetleg a petesejt megrekedt a petevezetékbe és ez okoz ilyen panaszt? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek fájdalom témában

        Kedves Éva! A sárga folyás lehet hüvelyfertőzés jele. Az alhasi fájdalom differenciáldiagnosztikáját nem sorolnám itt fel, kb. 50-60 betegség okozhat alhasi fájdalmat, ezért szerintem keresse fel háziorvosát, ő majd a tünetek és panaszok, illetve a vizsgálati lelete alapján eldönti, kihez forduljon: nőgyógyász, sebész, belgyógyász, neurológus, reumatológus.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 10., 14:11; Megválaszolva: 2011. március 13., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés