petefészek gyulladás

Olyan kérdésem lenne, hogy a petefészek gyulladást kimutatja-e az ultrahang? Milyen tünetei vannak a betegségnek? Két hete a bal alhasam környéke fáj, szúr a nőgyógyász elküldött ultrahangra nem volt elváltozás. Antibiotikumot írt fel, de a tüneteim a gyógyszer ellenére sem javultak. Nem vagyok lázas, a vérképem jó, az orvos nem tudja mi a bajom. Milyen vizsgálatok szükségesek, hogy kiderüljön miért fáj a hasam? A gyógyszerszedés előtt nem volt folyásom, de mióta elkezdtem szedni, nagyon sok, bő, sárgás vizes folyásom van. Legyen szíves segíteni, milyen szakorvost keressek fel? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza petefészek fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Az ultrahang nem mutatja a petefészek izolált, nem komplikált gyulladását. Tályogot, méhkürtgyulladást kimutathat.

Tünetek, leletek: súlyosságtól függően alhasi fájdalom, akut has, láz/hőemelkedés, kóros hüvelyfolyás, leukocitózis, emelkedett CRP, fájdalmas közösülés stb.

Szükséges vizsgálatok: vérkép, vizelet, CRP, hüvelyi ultrahang, nőgyógyászatti bimanuális tapintásos vizsgálat, méhnyakváladékból kórokozók kimutatása, esetleg hüvelyváladék vizsgálata.

Megfelelő szakorvos: nőgyógyász.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 29., 13:59; Megválaszolva: 2010. december 30., 19:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45