sumetrolim+ diane

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több éve szedek Diane 35-t, 21 éves vagyok. 2 hete felfáztam és 5 napig Sumetrolimet szedtem, amit a háziorvosom írt fel nekem. A Sumetrolimet hétfőn hagytam abba, tehát 6 nap telt el azóta. Ma vagyok a ciklusom 14. napján. Szeretkeztünk a párommal, gumival is védekeztünk a biztonság kedvéért, de aktus közben elszakadt. Nem tudom mennyit lehetett bennem így a barátom, nem rögtön vettük észre, de nem élvezett belém. Azt szeretném kérdezni, hogy a sumetrolim belekavar - e egyáltalán a Diane felszívódásába, ha mindent szabályosan szedtem? Kérdeztem erről a háziorvosomat is, de ő nem tudott egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Érdemes-e összezavarnom a ciklusomat egy eseményutáni tablettával, ha a védelmem mégsem volt teljes? Köszönöm türelmét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló, sumetrolim témában

Tisztelt Hölgyem!

A Sumetrolim befolyásolhatta a fogamzásgátló hatékonyságát. Tekintve az összes pro és kontra körülményt (fogamzásgátló + antibiotikum, kiszakadt óvszer, megszakításos védekezés, ciklus közepe) , igen kicsi esélye van a terhességnek, de természetesen nem nulla. Mindent mérlegelve én feltehetőleg nem vennék be az Ön helyében esemény utáni tablettát, de az tény, hogy annak bevételével tovább csökkenthető a nem kívánt terhesség létrejöttének esélye (egyébként akkor sem lenne 100%, hogy nem esik teherbe) .

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 06., 10:04; Megválaszolva: 2011. március 12., 12:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
Fogamzásgátló melletti problémák
Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig...
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...