Alhasi tompa szúró fájdalom

T. Weborvos! Pár hete (kb. 2-3) érzek alhasi, tompán szúró fájdalmat (egyébként szinte állandó, kopásból eredő derékfájdalom mellett) . Nyolc hete szültem, egy héttel később bennmaradt lepénydarab miatt küretet csináltak, antibiotikumot szedtem. Ezután a vérzés lassan megszűnt. Pár hét múlva visszamentem kontrollra, méh üres, környezete szabad, mindent rendben találtak, azóta szoptatok, a menzesz még nem jött meg. Tudom, hogy látatlanban nehéz megmondani, de sajnos a kicsik mellett nem tudok pár napon belül orvoshoz fordulni. Mi okozhat ilyen fájdalmat? (szoptatás után némiképp erősödik) Lehet, hogy még mindig, mégis van bent valami? Lehet a küretnek kései szövődménye? Esetleg a gerinc eredetű derékfájdalom is okozhat ilyet? Vagy Önnek mi a véleménye, mi okozhatja? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza alhasi fájdalom témában

Tisztelt Hölgyem!

Látatlanban valóban nehéz bármit is mondani. Csak felsorolom, mi okozhat pl. alhasi fájdalmat-szúródást:

méhgyulladás, szoptatás, petefészekciszta, petefészektumor, myoma, műtéti seb, alhasi összenövések, kimdedencei fertőzés vagy tályog, endometriosis, spirál, terhesség, vetélés, méhen kívüli terhesség, vakbélgyulladés, kizáródott sérv, diverticulitis, gyulladásos bélbetegség, vesekő, húgyhólyaggyulladás, idegbecsípődés-lumbago, ízületi kopás - folytassam?

Orvosi felelősséggel a korlátozott mennyiségű információ birtokában ilyenkor csak annyit mondhatok, hogy ha a panaszok nem múlnak el maguktól vagy súlyosbodnak, belázasodik vagy vérzés jelentkezik, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 24., 19:01; Megválaszolva: 2011. február 26., 23:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...