Létezik-e fogamzásgátló, amit trombózis után lehet szedni?

Egy évvel ezelőtt mélyvénás trombózist kaptam a Milligest nevű fogamzásgátlótól. Már nem kell szednem vérhigítót, teljesen felgyógyultam. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan mini tabletta, pl a Cerasette fogamzásgátló, amit szedhetnék orvosi ellenőrzés mellet. Milyen vizsgálat kell hozzá, hogy szedhetem-e? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Hölgyem!

A csak gesztagént (ösztrogént nem! ) tartalmazó fogamzásgátlók, pl. minipill (Cerazette, Azalia) , injekció (Depo-Provera) , spirál (Mirena) , implantátum (Implanon, Jadelle, Norplant) mélyvénás trombózist követően alkalmazhatók, a WHO-CDC 2010. májusi ajánlása szerint az 1-4-es skálán alkalmazhatóságuk 2-es, azaz a várható előnyök meghaladják a kockázatokat. Különösebb ellenőrzés nem szükséges, nyilván a mélyvénás trombózis jelei esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Hogy a felsorolt szerek közül Önnél melyik alkalmazható, ill. melyik érhető el ma könnyen Magyarországon, erről orvosa fel fogja világosítani.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 21., 15:59; Megválaszolva: 2011. február 26., 22:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...