Ovulációs teszt?

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Babát szeretnénk ezért vettem ovulációs tesztet.Kiszámoltam az adatok alapján hogy melyik nap kell elkezdenem használni. Minden nap néztem általában reggel de volt olyan napom, hogy este is.Először nem volt csak egy jó erős csík a kontroll vonalnál majd 2napig volt egy halványabb vonal a T jelnél is. Majd ma megint néztem most pedig szinte a kontroll vonal is halvány és az alap is szinte fehér előtte pedig rózsaszínes majdnem piros volt a háttér is.Közben persze voltunk együtt de nem értem most mi van? Nincs akkor peteérésem? Ha nincs peteérés attól van meszesz? Mert nekem az van rendesen: Kérem segítsen.Tisztelettel: Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza ovulációs teszt témában

Kedves Edina!

A tesztcsík erőssége a vásárolt teszt érzékenységétől függ, mindenesetre az LH hormon csúcsa azon a két napon volt, amikor a vonalat a T-nél látta. Valószínűleg ekkor volt a peteérés.

Menses akár rendszeresen is lehet anovulációs (peteérés nélküli) ciklusban is. A peteérés megállapításához a ciklus második felében végzett progeszteronszint-meghatározás vagy a peteérés körüli időszakban történő sorozat hüvelyi ultrahang (folliculometria) segíthet. Ezekkel kapcsolatban keresse fel nőgyógyászát.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 14., 16:48; Megválaszolva: 2011. február 17., 17:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol