ovulációs teszt

Tisztelt Dr Úr! Férjemmel kisbabát szeretnénk 7 hónapja próbálkozunk. Ebben a hónappal elkezdtem ovulációs tesztet használni. 5 napja folyamatosan pozitív, erősebb a kontrol csíknál. Ön szerint elképzelhető hogy valami hormonális oka van és nem lökődik ki a petesejt? A ciklusaim 27-28 naposak most vagyok a 19. napon.Elkezdtem inni a palástfű teát, lehetséges hogy ez befolyásolja? Várom válaszát! Üdv: N91

Dr. Vereczkey Attila válasza ovulációs teszt témában

Tisztelt Hölgyem, kedves Kérdező!

Abban az esetben ha van peteérése, az biztosan ki is fog lökődni, vagyis a tüszőfolyadékba, azonban valóban lehetnek aktívabb sárgatestek melyek visszamaradnak az ovuláció után, de ennek jelentősége nincsen, minden ciklus más, a lényeg, hogy a vélhető ovuláció környékére kell időzíteni az együttléteket, vagyis a teszt pozitivitásának kezdetéből kell kiindulni.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. december 18., 14:12 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 12:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ovulációs teszt?
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Babát szeretnénk ezért vettem ovulációs tesztet.Kiszámoltam az adatok alapján hogy melyik nap kell elkezdenem használni. Minden...
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...