Streptococcus agalactiae: nem kellene gyógyszert szednem?

Tisztelt Doktor Nő! 23 éves vagyok, és a kérdésem a következő lenne: a hüvelyváladék tenyésztés Streptococcus agalactiae -t mutatott ki, csíraszám 10.4 10 napig szedtem rá Ciprofloxacin - ratiopharm 500 mg tablettát majd ismét elvégeztek egy tenyésztést és ismét kijött a Streptococcus agalactiae. Az orvosom azt mondta, hogy erre nem ír már fel gyógyszert mert, hogy 10.4 csíraszámra nem szoktak. Jól van ez így, nem kellene valamilyen gyógyszert mégis szednem, hogy eltűnjön ez a baktérium? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K. I.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! Ez a baktérium minden emberben benne van, (igaz nem a hüvelyben) kiirtani nem is lehet. Akkor érdemes kezelni, ha panaszokat okoz.

Kérdés: 2011. február 08., 17:43; Megválaszolva: 2011. február 11., 10:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelytabletta alkalmazása
Üdvözlöm! A mai napon az esedékes rákszűrésre jelentkeztem, panasz nélkül. Az orvos felírt Klion-D 100 (10 db) és Fluomizin (6 db)...
Hüvelyi fertőzés?
Tisztelt Doktornő! Mit tudna addig ajánlani, ami legalább enyhíti a tüneteket? Ég, fáj és viszket a szeméremajkam, nagyon piros is, nincs folyásom....
Nem múló felfázás
Üdv! 2-3 hete gyakori vizelés,égő érzés, fájdalmas közösülés kínoz. Szedtem Ciprofloxacint és Tarividet is plusz CNS kúp kúra ...
Miért viszketek ilyenkor?
Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet? 3 hete voltam nyilvános strandon, rá egy hétre elkaptam egy hüvelyi fertőzést, szedtem...
Rózsaszín folyás
Üdvözlöm! Múlt hét szombati strandolásnak meg lett az eredménye; több mint valószínű hüvelygomba. Vasárnap már fura érzés volt egésznap a...