menstruációsproblémák

Tisztelt Doktor Nő! Szilágyi Anita vagyok 5235 Tiszabura Lenin utca 33 szám alól. Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy volna egy pár kérdésem a menstruációról.Én már tavaly is tartottam magával a kapcsolatot, hiszen én vagyok az a kinek sajnos nagyon nehezen akar sikerülni egy kisbaba.Ismét elkezdtem járni a nőgyógyászhoz. 2010.11.30-án azt mondta, hogy az ováriumok polycystás jellegűek.Elküldött vércukorterhelésre ahol mindent rendben talált.Felírta a Clostilbegyt valamint a merckformin nevű tablettát.Utána ismét vissza kellett hozzá menni.2010.12.16-án. Most voltam nála 2011.01.06-án vizsgálaton és ezt mondta: labor leletei a várcukor és a pajzsmirigy hormonok is rendben. Vag.UH Jobb oldali ováriumban 20 mm-es dominans folliculus a Clostilbegyt szedés eredményeként. Mert azt mondta, hogy lyukacsos volt a petefészkem de most teljesen eltűnt.Csak ahogy ultrahangozott azt mondta mozog, dolgozik a petefészek.De ezt sem értettem mit jelent. Azt nem értem, hogy már augusztus 27-e óta a menstruációm nem volt akkor mi lehet a baj. Mostanában azt vettem észre magamon, hogy feszül a mellem, minden nap rosszul vagyok, hányingerem is szokott ritkán lenni, akkor nagyon érzékeny a mellbimbóm de mégsem vagyok terhes? Akkor mi lehet a baj.Ilyen sokat még sohasem késett a menstruációm.Nem tudom mit jelent az a dominans folliculus szó. Azt mondta a nőgyógyász ne féljek nem jelent rosszat.De nem értem miért vannak akkor olyan jelek mint aki terhes ha azt mondta nem vagyok az.Felírt egy provera nevű gyógyszert mely meghozná a menstruációt de félek, hogy terhes vagyok és nem merem beszedni azt a gyógyszert. Mit tegyek? Volt olyan nő akinek nem látta meg azt hogy 2, 5 hónapos terhes és felrakta neki a hurkot. Mit tegyek? Kérem segítsen nekem! Előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza elmaradt menstruáció témában

Tisztelt Kérdező!

1. Ha nem bízok orvosában, forduljon másik nőgyógyászhoz, mert ha úgysem hiszi el, amit mond és nem fogadja meg a javaslatait, teljesen felesleges hozzá menni vizsgálatra.

2. A domináns folliculus egy érett, a leírt méret alapján tüszőrepedés előtt álló tüszőt jelent.

3. A Proverát nem tudom, miért kapta, én 20 mm-es folliculus mellett nem adnék (a tüszőrepedést nem ez segíti elő) .

4. Azt, hogy terhes-e, terhességi teszt segít eldönteni.

5. A mellfeszülés és -érzékenység lehet az ösztrogénhormon hatása, ami a tüszőérést kíséri.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 10., 14:35; Megválaszolva: 2011. január 14., 09:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Teherbeesés Norcolut után
Tisztelt Dr. Úr! Igazán hálás lennék, ha segítségemre tudna lenni pár kérdésben. 2008 óta tartó menstruációs problémáim vannak. A történet...
nem jön meg
jó napot én egy kérdéssel fordulnék önhöz. 19 éves vagyok nem voltam még fiúval és nem jön meg a havim. Már tavaj voltam orvosnál ö ultrahangra...
elmaradt menstruáció
Üdvözlöm! Január 8.-án jött meg utoljára a menstruációm, ami 5 napig tartott.Előtte rákszűrésen voltam, és az eredményt követően a...
Missed ab után
Kedves Doktor/Doktornő! November közepén átestem egy missed ab műtéten. Azóta egy ciklusom normális körülmények között zajlott. Most a második...
nem vagyok terhes
A menszeszemnek 16án kelet volna megjöni 8 napot késet 23án megjött kevés volt 25én már nem volt és barnás barátomal nem védekezünk belém...