Petefészek eltávolítás után

Üdvözletem! Hurkot viseltem, ami begyulladt, ezért ki kellett operálni a jobb oldali petefészkemet. Hogyan álljak a dologhoz? Mire számítsak? Hogy fog működni tovább? Fogamzásgátlás? Van-e még félnivalóm? Nem akarok több és további fájdalmakat! Mi lesz a 6 hetes ellenőrzésnél?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza petefészek eltávolítás témában

Tisztelt Kérdező!

A maradék fél oldali petefészek hormontermelése általában kielégítő, menopausalis tünetekre nem kell számítani. Fogamzásgátlásra ilyenkor már inkább nem a spirált javasoljuk, de ha nem ellenjavallt, fogamzásgátlót nyugodtan szedhet (orvosával egyeztetve előtte, persze) . A 6 hetes kontrollon hüvelyi vizsgálat és ultrahang várható, illetve akkor lesz mód a további fogamzásgátlás megbeszélésére.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 10., 10:56; Megválaszolva: 2011. január 14., 09:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam